Skrtel sikrede point til Liverpool i overtiden

Liverpool og Arsenal delte i porten, da Skrtel scorede til 2-2 seks minutter inde i overtiden.

I et hæsblæsende opgør på Anfield Road blev der ikke fundet nogen vinder, da Liverpool og Arsenal delte i porten med 2-2. En kamp, der bød på lige dele flotte mål og forsvarskoks, mens en slovak med hul i hovedet udlignede seks minutter inde i overtiden.

Der er altid gang i den, når Liverpool og Arsenal krydser klinger. På den front var søndagens opgør på Anfield ingen overraskelse. Overraskelsen var nok nærmere, at det var hjemmeholdet, der havde taktstokken i første halvleg, hvor gæsterne virkede underligt fraværende.

Hjemmeholdet, der kom til opgøret med voksende selvtillid efter midtugesejren over Bournemouth i pokalen, kom frem til flere store chancer i løbet af de første 45 minutter, alligevel skulle der først ske noget på måltavlen, da første halvleg var ved at finde sin afslutning.

Liverpool havde en yderst veloplagt brasilianer på banen, der specielt i første halvleg var en evig kilde til uro i Arsenals bagerste rækker. Og det var de også Coutinho, der som første halvleg gik på hæld kunne bringe hjemmeholdet meget fortjent foran med 1-0.

Skræmmende ringe forsvarsspil fra Wengers tropper efterlod den 22-årige offensivspiller fri på kanten af feltet, der med et fodskifte, der ville gøre Fred Astaire misundelig, skabte yderligere plads til sig selv, og så kunne han sparke bolden i nettet via den fjerneste stolpe.

Men som historien så ofte har været med Liverpool i denne sæson, så er de ikke for alvor gode venner med modstandernes dødbolde. Det var absolut heller ikke tilfældet blot minuttet senere, da Skrtel helt uforståeligt tabte en hovedstødsduel med den 14 centimeter lavere Debuchy, der dermed brate balce i målregnskabet på Anfield.

Det var absolut ikke en fortjent udligning, det var til gengæld en meget symptomatisk en af slagsen for et hjemmehold, der har et nærmest panisk forhold til bolde i feltet, på trods af at have fyssisk stærke spillere som Sakho, Skrtel og Toure i forsvarslinjen.

I anden halvleg fik Arsenal bedre styr på opgøret, men det var dog stadig Liverpool, der sad på det meste af spillet, uden det dog for alvor blev farligt nede omkring Szczesnys mål.

Farligt blev det dog, da Arsenal pludselig fik gang i de små kombinationer efter en times spil. Gibbs tager et godt løb med bolden frem i banen, hvor han slår den ind til Giroud på kanten af feltet. Med en god førstegangsaflevering slå den franske angriber bolden i dybden til Cazorla, der igen finder Giroud midt i feltet, hvorfra han let sparker bolden mellem benene på Brad Jones til 2-1-føring.

Man kan undre sig over, at Liverpools fire spillere i feltet ikke kunne dække Giroud op, der var helt alene mand i feltet, men det kostede jo så også ved kasse et.

Med små fem minutter igen fik Arsenals Målmand en smule sved på panden, da Sterling for nemt kommer uden om Arsenal-forsvaret og finder indskiftede Borini midt i feltet, der fik headet bolden mod mål, men den polske målmand hev en flot og vigtig redning op af hatten.

Bedst som hjemmeholdet indledte det afgørende pres på Arsenal-målet, så leverede Borini en af de dumheder, der koster point. Spilleren, der med et kvarter igen var blevet indskiftet, valgte først at kaste bolden i jorden efter et forkert dømt indkast. Det i sig selv er dumt.

Men at han så to minutter senere vælger at tackle Cazorla i brysthøjde, uden bolden som sådan var i nærheden, kan slet ikke forklares. Fortjent fik italieneren sin anden advarsel, og fik efterlod dermed sit hold en mand i undertal resten af kampen. En kamp som fik ni minutters tillægstid efter en hovedskade til Skrtel tidligere i opgøret.

Netop Skrtel endte med at blive den helt store helt for hjemmeholdet. I det sjette minuts overtid stiger den bandagebeklædte slovak højt til vejrs, og kraftfuldt headede udligningen i nettet til The Kops store tilfredshed.