Stoke slog Mancinis stjerner ud

Med 3-1 hjemme slog Stoke City onsdag Manchester City ud af den engelske FA Cup efter forlænget spilletid. Emanuel Adebayor blev vist ud.

Det var først med ti minutter tilbage af den ordinære spilletid, at der kom gang i opgøret imellem Stoke og Manchester Citys semi-galacticos.

Der bragte indskiftede David Kitson nemlig Stoke foran med 1-0 efter en energisk kamp, der  gik helt grassat efterfølgende. Først udlignede Craig Bellamy øjeblikkeligt, da Emanuel Adebayor lagde bolden til rette for ham med brystet, og næsten med det samme blev Adebayor så udvist for at slå ud efter Ryan Shawcross.

Kampen røg ud i overtid, og der hævnede Shawcross sig hurtigt på Adebayor ved at bringe Stoke foran endnu engang. Fire minutter senere udbyggede Sanli så føringen med et hårdt venstrebensskud under Shay Given.

I resten af kampen forsøgte City flere gange desperate afslutninger, men Thomas Sørensen havde en god dag på kontoret, og afværgede blandt andet gode chancer til Shaun Wright-Phillips og Roque Santa Cruz.

Med sejren fortsætter Tony Pulis' tropper deres fremgang, og Arsenal skal ikke forvente nogen walkover i deres udelamp i weekenden.

I et opgør imellem to degraderede Premier League-hold vandt Reading , ligeledes efter forlænget spilletid, med 3-2 ude over West Bromwich, der havde Robert Koren som dobbelt målscorer.

Han bragte to gange WBA foran, men begge gange fik Reading udlignet, og i overtiden lavede Gylfisson så sejrsmålet for dem.