Utroligt comeback sikrede Arsenal point mod Everton

Det lignede længe en sikker sejr til Everton. Men to Arsenal-scoringer på seks minutter fik vendt 2-0 til 2-2 på Goodison Park.

Everton - Arsenal - 2-2
1-0 - Seamus Coleman - 19. min
2-0 - Steven Naismith - 44. min
2-1 - Aaron Ramsey - 83. min
2-2 - Olivier Giroud - 89. min

Der var nok at revanchere for Arsenal, da de lørdag aften gæstede Goodison Park, hvor de skulle vaske det 3-0-nederlag af sig, som de led i foråret mod netop Everton.

Men det så længe ud til at blive endnu et nederlag til Arsene Wengers tropper, som indtil det 83. minut var bagud 2-0, men to mål på seks minutter sikrede dem et enkelt point.

Og det kan Arsene Wenger i den grad være tilfreds med. Det var nemlig ikke meget, som Arsenal havde at byde ind med i første halvleg, som Everton i stedet tog sig af.

Efter 18 minutter bragte Roberto Martinez' tropper sig nemlig foran. Et frispark omkring midterlinjen blev spillet tålmodigt rundt af Everton, inden bolden havnede hos Gareth Barry, der løftede et indlæg ind i feltet, som blev mødt af Seamus Coleman, der sikkert pandede bolden i nettet.

Bare tre minutter senere var Everton igen på spil. En bold blev headet over Arsenal-defensiven hvor Chambers gik forkert af bolden, og derfor kunne Mirallas tage bolden med sig med brystet ind i Arsenal-feltet. Han kiksede dog afslutningen, som trillede ved siden af målet.

Arsene Wenger havde forsøgt sig med Alexis Sanchez fremme som spydspids i stedet for Olivier Giroud, men om det var det, der var skyld i, at Arsenal ikke formåede at tilspille sig nogen store chancer i første halvleg er svært at sige.

Anderledes let var det at konstatere, at Everton fortsat pressede på. Efter 41 minutter blev Mirallas igen sendt afsted på venstrekanten. Han forsøgte et fladt indlæg mod Lukaku, som stormede ind i feltet, men afleveringen var upræcis og lå bag den belgiske angriber, som ikke kunne nå at ændre retning.

Men efter 44 minutter lykkedes det for Everton. Lukaku satte sig igennem og fik prikket bolden forbi en Arsenal-spiller omkring midterlinjen og stormede frem mod feltet, inden han lagde en maskeret stikning ind til Steven Naismith, som gjorde det til 2-0. Målet burde dog have været annulleret, da Naismith var offiside, men linjedommerens flag blev nede i situationen.

I store dele af anden halvleg så det ikke ud til, at der skulle blive pillet ved det resultat. Arsenal havde svært ved for alvor at blive farlige, selvom Giroud blev sendt på banen for at true Everton-defensiven.

Derfor var der måske også mange, der troede, der var tale om et trøstemål, da Santi Cazorla efter lidt småspil på venstrekanten, sendte et fladt indlæg ind i Everton-feltet. Bolden blev mødt af Aaron Ramsey, som gjorde det til 1-2.

Og bare seks minutter senere blinkede måltavlen på Goodison Park igen. Igen var det et indlæg, der blev sendt afsted fra venstrekanten, og igen var det Arsenal, som var på spil. Evertons Phil Jagielka steg til vejrs for at heade bolden væk, men han kunne ikke nå indlægget, og det virkede som om, at Distin havde forventet, at hans forsvarskollega havde nået bolden, for selvom Distin stod limet op af Giroud inde i feltet, så så det meget let ud for Giroud, da han headede bolden ind bag Tim Howard og sikrede Arsenal et enkelt, overraskende point.