Valencia-kanonkugle i Rooney-comeback

Manchester United besejrede søndag Everton med 4-0.

Wayne Rooney vendte søndag tilbage til Old Trafford for første gang siden skiftet tilbage til Everton denne sommer.

Gæsterne blev dog blæst bagover fra kampens start, og i opgørets første halve time var Manchester United altdominerede.

Hjemmeholdets anfører Antonio Valencia vekslede efter kun fire minutter dominansen til en scoring, da han leverede en tidlig kandidat til årets mål. Nemanja Matic lagde en bold på tværs til højrebacken, der uden for feltet flugtede til bolden i første forsøg.

Bolden kanonerede mod mål forbi Jordan Pickford, inden at netmaskerne afværgede kuglen fra at gå i kredsløb om jorden.

Herfra kom Everton meget bedre med. Hjemmeholdet blev lidt for afventende, og det gav muligheder til gæsterne, der fik mere tro på tingene. Både Rooney og Sigurdsson havde gode muligheder, men David de Gea var en sikker skanse i United-målet.

Kampen endte dog med at minde meget om Uniteds 4-0 sejr over Swansea tidligere på sæsonen. Her bombede De Røde Djævle pludselig i kampens døende minutter i en ellers tæt affære, hvor United alligevel var i kontrol.

Sådan endte det også denne søndag. Med otte minutter igen lukkede Henrik Mkhitaryan opgøret, da han blevet spillet fri af Romelu Lukaku.

Belgieren udbyggede kort før tid føringen til 3-0, og i kampens overtid fremtvang Anthony Martial et straffespark, som han selv scorede på til slutstillingen 4-0.

Med sejren lægger Manchester United sig nu helt op på siden af bysbørnene Manchester City. Begge hold har nu 13 point efter fem kampe og en målscore på +14.