Wengers Mourinho-kompleks består endnu

Arséne Wenger har fortsat aldrig besejret José Mourinho, efter Arsenal og Chelsea spillede 0-0 i et intenst topopgør søndag aften.

I dag stod Arséne Wenger og José Mourinho overfor hinanden for 13. gang, og for 13. gang lykkedes det Chelsea at undgå nederlag. Dermed fortsætter Wengers Mourinho-kompleks, der nu har stået på siden 2004.

Dagens kamp på Emirates Stadium endte uden mål, men ikke uden chancer eller dramatik. Efter et kvarter var Oscar tæt på at bringe Chelsea foran, da han chippede en lang stikning over Ospina, der kom farende ud af sit mål og torpederede sagesløse Oscar lige i mellemgulvet.

Heldigvis for Arsenal kom Bellerin til og headede bolden til hjørne, før den gik i mål. Og heldigvis for Ospina gav dommer Michael Oliver ikke noget straffespark, omend Oscar blev så medtaget, at han måtte udgå i pausen.

Efter 23 minutter følte Chelsea sig igen snydt for straffe, da Cesc Fabregas driblede forbi Santi Cazorla, der stak benet ud. Det ben løb Fabregas ind i, men kontakten var ikke så stor, som Chelsea-spilleren forsøgte at gøre den til, så han blev præsenteret for et gult kort for film. Til stor jubel for de Arsenal-fans, der ikke har tilgivet ham at skifte til Chelsea.

Godt ti minutter senere var det så Arsenals tur til at appellere for straffe. Cazorla prikkede bolden forbi en glidende Gary Cahill, der ramte den med sin strakte arm. Igen sagde Oliver dog nej.

Gennem hele kampen var Arsenal mest på bolden, mens Chelsea bestemt ikke var ufarlige på kontra. Begge hold havde dog svært ved at skabe de helt åbne målchancer, uden at det dog var kedeligt af den grund. Intensiteten fejlede nemlig ingenting.

I anden halvleg blev der skåret ned til antallet af straffesparksappeller, men enkelte chancer fik vi trods alt. Især Per Mertesacker burde have omsat en nedfaldsbold efter hjørnespark bedre.

Ingen af holdene formåede dog at score, og således nåede José Mourinho altså 13 ubesejrede kampe mod Arséne Wenger. Syv sejre og seks uafgjorte har Mourinho. Med 0-0 blev Arsenals stime på otte sejre på stribe også brudt.