Atletico tager point fra Barcelona som første hold i denne sæson

Atletico Madrid var presset hårdt, men var alligevel ikke mere end otte minutter fra en sejr over Barcelona lørdag aften.

De seneste år har mesterskaber i den spanske liga fordelt sig mellem Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid, og de to sidstnævnte mødtes lørdag aften for første gang på Atleticos nye hjemmebane Wanda Metropolitano.

Det blev et opgør, som endte med et 1-1-resultat, som er det første pointtab, som Barcelona har lavet i denne sæson. På trods af hjemmebanen var det dog også tydeligt, at det var Barcelona som jagtede sejren allermest.

Atletico kom dog foran med 1-0 i første halvleg, da Saul Ñíguez efter 21 minutter sendte et perfekt skud afsted fra mindst 20 meter, som overlistede alt og alle inklusiv Barca-keeper Marc-André Ter Stegen. Det skete samtidig i en periode, hvor Atletico havde flere gode forsøg.

Barcelona var dog det hold, som havde det klare spillemæssige overtag, så intet var anderledes på dén front. De havde derimod meget svært ved at få prikket bolden ind over stregen, men så er det heldigt, at man har en top-angriber som Luis Suarez på holdet, og han stod for udligningen med et hovedstød, som Sergi Roberto lagde op til.

I de sidste minutter af kampen lagde Barcelona endnu mere tryk på, og til allersidst havde Messi et frisparksforsøg fra kanten af feltet. Det endte dog i favnen på Atletico-målmand Oblak - og så kunne de to tophold dele.

Resultat betyder, at toppen nu hedder Barcelona på 22 point, Real Madrid på 17 og Atletico Madrid på 16.