Espanyol slutter skrækperiode med sejr

Espanyol hentede en vigtig sejr efter tre forfærdelige kampe, da holdet lørdag slog Deportivo med 1-0 i Liga BBVA.

Det er næppe nogen overdrivelse at sige, at de seneste tre kampe ikke ligefrem har været en succes for Espanyol. Den spanske klub har en målscorer på 1-13 efter møder med Real Madrid, FC Barcelona og Valencia, men lørdag blev det til tiltrængt succes. Dette hjemme mod Deportivo La Coruna, der blev sendt hjem med smalt nederlag på 1-0.

Deportivo har spillet uafgjort syv gange i de ti seneste kampe, og i første halvleg kunne man se hvorfor. Spillet var låst og defensiven i fokus, men det samme gjorde sig gældende for Espanyol, der med en placering i bunden ligeledes spillede meget nervøst. Først i anden halvleg kom der for alvor gang i hjemmeholdet.

Seks minutter efter pausen kom en vigtig træffer for Espanyol. Burgui fik headet bolden videre til Marco Asensio, der tæt under mål bragede værterne på 1-0. Asensio kom tæt på igen med et kvarter igen, men denne gang manglede skarpheden. Offensivspilleren var dog hovedpersonen på en aften, hvor også Gerard Moreno ville lege med helt til sidst. Scoret blev der dog ikke yderligere, og dermed sikrede Espanyol en tiltrængt sejr i bunden.

Espanyol indtager 15. pladsen fire points over nedrykningsstregen, mens Deportivo er nummer ni efter en skidt periode.