Utroligt comeback redder Deportivo

Deportivo La Coruna var nede med 2-0 på Camp Nou og så ud til at rykke ud, men triumferede med 2-2 i udekampen mod FC Barcelona.

Bundkampen var brutal, da den spanske Liga BBVA lørdag gik ind i sidste spillerunde. Fire hold kunne rykke ud, hvor Granada, Deportivo, Eibar og Almeria alle måtte kæmpe mod den helt store nedtur. Denne så længe ud til at ramme Deportivo i den svære udekamp mod FC Barcelona, men mirakuløst fik holdet vendt 2-0 til 2-2 på Camp Nou.

Deportivo havde ellers ryggen mod muren i store dele af opgøret, hvor det længe så ud til, at billetten til den næstbedste række var en formalitet. Lionel Messi bragte værterne foran fire minutter inde i kampen, og det var i det hele taget hjemmeholdet, der sad på begivenhederne gennem første halvleg.

Kort inde i anden halvleg så Lionel Messi ud til at banke sidste søm i gæsternes kiste, da han øgede til 2-0. Herfra spillede Deportivo dog mere frit, og med 25 minutter igen tog Lucas Perez chancen udefra og reducerede til 2-1. Det satte den helt store slutspurt i gang på Camp Nou, hvor tilhængerne kunne se Diogo Salomao udnytte en ripost i slutfasen til 2-2. Overraskende cifre som gæsterne lykkedes med at forsvare.

Også Granada skulle op mod et storhold i kampen for at undgå en tur i den næstbedste række. Atletico Madrid skulle holdes fra fadet i en kamp, hvor Granada på måltavlen kunne se Eibar øge flere gange i udekampen mod Cordoba. En sejr til Eibar ville betyde, at Granada rykkede ud, men med 0-0 hjemme forsvarede holdet akkurat pladsen i Liga BBVA.

Den måtte Eibar i stedet give slip på, selvom man gjorde arbejdet flot med 0-3 ude over Cordoba, der dog for længst var rykket ud før sidste spillerunde. Mikel Arruabarrena og Raul Navas fik hurtigt gæsterne på 0-2, inden Ander Capa øgede til 0-3 rundet den halve time.

Almeria rykker også ud, men kæmpede flot for chancen i hjemmekampen mod Valencia, der også havde meget på spil i form af Champions League i den kommende sæson. Helt til sidst blev Alcacer Paco dog matchvinder for gæsterne, der dermed snød Sevilla for Champions League i den kommende sæson.