AC Milan spurter videre med ny sejr

AC Milan vinder for femte kamp i træk men skal stadig håbe på koks i maskineriet hos Inter for at få igen at sikre sig europæisk fodbold.

AC Milans sæson har været alt andet end stabil, og storklubben må nøjes med aktuelt at være holdt uden for det fine selskab, der til næste sæson skal spille europæisk. Men i de seneste uger har tingene fungeret bedre, og håbet om Europa League lever fortsat efter lørdagens hjemmekamp mod Livorno.

AC Milan vandt en sikker sejr på 3-0 og satte for femte kamp i træk tre point ind på kontoen. Mario Balotelli åbnede scoringen kort inden pausen og Adel Taarabt øgede efter 51 minutters spil. Giampaulo Pizzini sørgede for 3-0 med få minutter tilbage af kampen

Milano-klubben må dog fortsat affinde sig med en placering som nummer syv i tabellen og har fortsat fem point op til lokalrivalerne fra Inter, der holder femtepladsen, der giver adgang til Europa League-kvalifikationen.

Inter vandt den direkte duel om femtepladsen mod Parma på udebane med 2-0 i en højdramatisk affære, hvor hjemmeholdet efter 44 minutter brændte et straffespark ved Antonio Cassano. Blot et minut efter pausen blev Parma så reduceret til 10 mand, da Gabriel Paletta modtog sin anden advarsel, og da Inter så minutter efter bragte sig foran ved Rolando, var meget afgjort i kampen. Freddy Guarin øgede til 2-0 kort inden dommeren fløjtede af.

Inter har nu 56 point på femtepladsen, mens både Parma og AC Milan tår på 51 point i jagten på Europa League-billetten. Lazio og Torino tabte begge terræn, da det blev til 3-3 i deres indbyrdes opgør og står nu begge på 49 point sammen med Verona, der vandt ude over Atalanta.