Drama da Dybala afgør traditionsopgør i overtiden

Med et straffespark dybt inde i overtiden lykkedes det Juventus at få alle point i hus mod AC Milan.

Der skulle et straffesparksmål i overtiden til at afgøre det traditionsrige opgør mellem Juventus og AC Milan. Selvom de to klubber traditionelt set hører til i toppen af Serie A, så har det de seneste år været Juventus, som er løbet med mesterskaberne mens AC Milan har haft svært ved at følge med. Sådan er det også i denne sæson, hvor milaneserne kæmper for at hænge med i toppen, hvorimod Juventus kører derudaf.

Selvom der pointmæssigt er langt mellem holdene, så har sådanne traditionsopgør deres eget liv, hvilket man også så i dagen opgør.

Juventus kom planmæssigt foran efter en halv times spil, da forsvarsspilleren Mahdi Benatia kom fri i feltet, og kunne sende indlægget fra Dani Alves i mål til 1-0 med et strålende skud.

Den stilling holdt frem til kort før pausen, hvor Carlos Bacca efter et fantastisk opspil blev fundet af nyerhvervelsen og den tidligere Barcelona-talent Gerard Deulofeu, og behandlede bolden efter fortjeneste og ind bag Buffon.

I anden halvleg var det Juventus, som satte alle sejl ind for at få sejren, men flere vigtige redninger fra AC Milans unge målmand Gianluigi Donnarumma betød, at stillingen stadg var lige hen mod slutningen af kampen.

Den unge målmand blev dog presset til det yderste, da forsvarsspilleren Mattia De Siglio blev dømt for hånd på bolden syv minutter inde i dommerens tillægstid. Selvom Donnarumma har haft flere redninger på straffespark, så kunne han ikke forhindre Paul Dybala i at score fra pletten.

Sejren betyder, at Juventus udbygger sit forspring til AS Roma, som nu er 11 point bagud - dog med en amp i baghånden. For Milan betyder nederlaget, at de taber vigtige point i kamen om de europæsiske pladser til næste år.