Milan tabte skudstatistikken 6-18 men slog Empoli 2-1

Milan kan kalde sig effektive efter deres sejr i Serie A over Empoli, men har stadig langt til tidligere tiders storhed.

AC Milan har ikke lignet sig selv de to seneste sæsoner, hvor det er blevet til en ottende og en tiende-plads for de syvdobbelte Champions League-vindere. I denne sommer har klubben oprustet kraftigt samtidig med, at man har tilknyttet Sinisa Mihajlovic som cheftræner.

Den første kamp i denne sæsons Serie A var i sidste uge, hvor man tabte 0-2 til Fiorentina uden at have et eneste skud på mål, og selvom det blev til skud på mål for Milan i denne runde mod Empoli, så er man stadig i problemer.

Mod det traditionelle bundhold fra Empoli blev det til en 2-1-sejr, men den kom ikke nemt for milaneserne, selvom de kom foran ved nyindkøbet Carlos Bacca efter 16 minutter, da han slap igennem Empolis forsvarsrækker. Udligningen kom dog allerede fire minutter efter ved den tidligere Milan-spiller Riccardo Saponara, og Empoli holdt fast i presset derefter.

Alligevel var det igen Milan, der kunne bringe sig foran, da en af Milans andre nyindkøb, Luiz Adriano, kom højest på et hjørnespark, som han headede i kassen til kampens resultat.

Dog hører det med til fortællingen om kampen, at Milan blot havde seks forsøg, hvoraf fire var indenfor rammen. Empoli havde derimod 18 forsøg med tre indenfor rammen. Det er vist mange år siden, at det var normalt, at et udehold havde så stort overtag mod Milan.