Napoli vandt Super Cup efter drama

Napoli slog Juventus efter forlænget spilletid og straffespark, da den italienske Super Cup blev spillet mandag aften.

Der var drama for alle pengene, da Juventus og Napoli tørnede sammen i den italienske Super Cup på Jassim Bin Hamad Stadium i Qatar mandag aften.

Allerede efter fem minutter udnyttede Carlos Tevez to store forsvarsskoks til at smutte alene igennem med Rafael i Napoli-målet, og så svigtede den argentinske bomber ikke.

Udligningen faldt efter små 70 minutter, da Jonathan De Guzman sprintede til mållinjen, hvorefter han serverede en perfekt bold i panden på Gonzalo Higuain, der uden problemer kunne heade kuglen forbi Gianluigi Buffon i Juventus-målet.

Flere mål kom der ikke i den ordenære spilletid, selvom Carlos Tevez i dommerens tillægstid skød forbi kassen fra en god position.De to hold måtte derefter ud i yderligere to gange 15 minutters spilletid for at finde en vinder.

Her bølgede kampen fortsat fra ende til anden, og de store chancer blev nærmest brændt på stribe. Kort efter sidebyttet i den forlængede spilletid kom forløsningen dog for Juventus, da Carlos Tevez med en fremragende vending satte sin direkte oppasser og kunne lægge kuglen ind til 2-1.

Kort efter var Gonzalo Higuain tæt på at udligne for Napoli, men en fænomenal refleksredning af Gianluigi Buffon holdt bolden ude af nettet.

Med to minutter tilbage af den forlængede spilletid kunne Gianluigi Buffon dog ikke længere stoppe Gonzalo Higuain, da han kvikt opfangede en løs bold i feltet, som han fladt sparkede i kassen.

De to hold måtte derfor i straffesparkskonkurrence for at finde en vinder af det højdramatiske opgør. Napoli brændte første spark, inden Carlos Tevez sparkede på stolpen og ud. Herefter scorede begge hold på de efterfølgende fem spark, inden Gianluigi Buffon pillede indskiftede Dries Mertens' spark. Chiellini kunne dog ikke stå for presset og brændte på Rafael, og de to hold måtte sparke videre.

Herefter brændte Napolis Jose Maria Callejon igen på en storspillende Buffon, men endnu en gang formåede Juventus ikke at sparke kuglen i mål, da Roberto Pereyra sparkede over.

Napolis centrale forsvarsspiller Kalidou Koulibaly sparkede herefter bolden ind på sit forsøg, og da Juventus brændte straffespark nummer tre i træk, kunne Napoli lade sig hylde som vindere af den italienske Super Cup for kun anden gang i klubbens historie.