Roma sikrer sølvmedaljer med sejr over Lazio

AS Roma var skarpest på dagen mod lokalrivalerne fra Lazio. Mapou Yanga-Mbiwa blev matchvinder efter et hæsblæsende sidste kvarter.

Der var hårde tacklinger og høj intensitet i lokalopgøret mellem Lazio og Roma. En flot tifo fra "hjemmeholdet" Lazio mødte spillerne, da de gik på banen på det delte stadion, Stadio Olimpico.

En hårdhændet start på kampen med voldsomme tacklinger og diverse konflikter blev opskriften for det meste af første halvleg. Dog kom holdene igennem uden nogle helt store chancer, og derfor stod kampen fortsat 0-0 ved pausen.

Vinderen af kampen kunne ligge sig lunt i svinget til sølvmedaljer i Serie A. Faktisk kunne AS Roma sikre sig dem, hvis de fik tre points, da de dermed ville være fire points foran nummer tre, som er netop Lazio. De lyseblå derimod ville med en sejr nøjes med at være foran med to points skulle de sejre.

Det blev Roma som virkede til at forstå det budskab først og bedst. For i det 73. minut modtog Juan Manuel Iturbe bolden fra indskiftede Victor Ibarbo, som knastørt sparkede Roma foran.

Ti minutter senere kom en flot indlæg dog ind i Roma-feltet mod tyske Miroslav Klose. Tyskeren som er usædvanlig stærk med hovedet fik flot hovedet på den bold, og headede den på tværs til Felipe Djordjevic, som stensikkert headede Lazio tilbage i kampen.

Den føring holdt dog kun tre minutter da Mapou Yanga-Mbiwa headede Miralem Pjanic' frispark i nettet til 2-1.

Trods den høje intensitet igennem kampen, fyrværkeri på banen, og mange advarsler kom kampen til en ende, og det var med en sejr til AS Roma, som dermed sikrede sig sølvmedaljerne og Champions League-fodbold. Lazio skal dog blot bruge en uafgjort i sæsonens sidste kamp for at sikre bronzemedaljerne og Champions League-fodbold i næste sæson.