Danskerklubben Rosenborg tromler videre: To sejre fra mesterskabet
Skandinavien

Det er fem lange år siden de sejrsvante spillere fra Lerkendal Stadion blev mestre sidst, men nu sker det nok snart igen.

Det må være dejligt at være fra Trondheim for tiden. Det er det sikkert også normalt, men lige i øjeblikket må det være særligt fedt, da byens hold, Rosenborg, er godt på vej mod deres første mesterskab siden 2010.

Det er de efter en 4-0 sejr på udebane over Start, hvor man til denne kamp dog måtte undvære danskere i aktion. Mike Jensen er ude med blindtarmsbetændelse, og Tobias Mikkelsen sad på bænken hele kampen.

Det kunne Rosenborg også nemt gøre. Resten af holdet tog sig nemlig af sagerne. Allerede efter seks minutter var bolden i mål, da Anders Konradsen efter oplæg fra Matthias Vilhjalmsson, og så var Trondheim-klubben ellers i gang.

Andre Helland gjorde det til 2-0 på et straffespark efter 26 minutter, men pinslerne i første halvleg var ikke slut for Start endnu. Fredrik Midtsjø gjorde det nemlig til 3-0 kort inden pausen.

Allerede to minutter inde i anden halvleg var det Jørgen Skjelvik, der gjorde sig positivt bemærket med et mål, og så stoppede Rosenborg ellers deres ydmygelse af Start foran deres eget hjemmepublikum på Sør Arena.

Med sejren er Rosenborg nu otte point foran Stabæk på andenpladsen med fire kampe tilbage af sæsonen. Det betyder, at Rosenborg med to sejre er mestre igen medmindre de løber ind i alvorlige gummiben til sidst.