AaB tager smal sejr over FC Helsingør

Det var en kedelig affære i Aalborg, da AaB i dag tog imod Helsingør. AaB tog en smal sejr på 1-0 i en kamp, hvor straffespark og mangel på samme vil være det største tema efter kampen.

Kampen startede stille og roligt, hvor AaB virkede klart i kontrol med kampen. Men pludselig kom der fart på, da der i løbet af fem minutter både blev scoret og begået straffespark.

Først faldt der et kaotisk mål af Jannik Pohl efter 28 minutter. Efter flot forarbejde slog Jakob Ahlmann et indlæg ind i fødderne på Frederik Børsting. Han skyder på mål og bolden rammer på vejen Jannik Pohl, hvorefter den snyder målmand Mikkel Bruhn og sejler i nettet.

AaB lagde herefter yderligere tryk på, og kun 4 minutter efter målet udmøntede det sig i et straffespark, da Daniel Jørgensen fik armen på bolden i FC Helsingørs felt. Målscorer Jannik Pohl har tidligere brændt et straffespark, og måske derfor var det angrebskollegaen Pavol Safranko, der skulle tage sig af dette i dag. Han gik til bolden, men sparkede svagt. Mikkel Bruhn redder og giver en retur, som dog blev sparket væk af et hurtigt reagerende forsvar. Herefter faldt der lidt ro på den resterende del af første halvleg.

Anden halvleg startede også med straffesparksdramatik. Kort efter pausen følte FC Helsingør sig nemlig snydt for et straffe, da et indlæg rammer Robert Kakeeto på armen. Dommerens fløjte forblev dog tavs, selvom det unægtelig lignede den samme situation, som AaB fik straffespark på i første halvleg.

Kampen bølgede frem og tilbage, men det var AaB som kom frem til flest chancer. FC Helsingør kom frem til enkelte muligheder, og fik lagt et lille tryk mod slutningen af kampen. Udligningen kom dog aldrig, og dermed endte kampen 1-0 til AaB på Jannik Pohls lidt tilfældige scoring i første halvleg.