AGF fik endelig skovlen under Viborg

For første gang siden 2013 vandt AGF mod Viborg i Superligaen.

Viborg har gennem de seneste år haft et godt tag på AGF, og forud for aftenens Superligakamp mellem de to skulle vi helt tilbage til 2013 for at finde den seneste AGF-sejr over netop de grønne i Superligaen.

Århusianerne havde dog med en flot sæsonstart mod SønderjyskE påtaget sig favoritrollen i opgøret, og den blev ikke mindre af Viborgs rædsomme præstation mod FC Nordsjælland.

Det var derfor også forventeligt, at AGF satte sig på spillet fra start. Et nervøst Viborg-mandskab fik dog hurtigt styr på hjemmeholdet, da nyindkøbet Jung Bin Park efter otte minuter lavede en fornem finte, der sendte Niklas Backman på tribunen og efterfølgende hamrede han fra kanten af feltet bolden fornemt op i modsatte hjørne til 1-0.

Det slog dog på ingen måde AGF ud af kurs. En stor brøler af Jeroen Veldmate blev opfanget af Kasper Junker, der udnyttede situationen til at udligne Viborgs føring, kun tre minutter efter de kom foran. Det var ligeledes Junkers første mål for klubben.

Efterfølgende forsvandt tempoet en smule ud af det ellers intense opgør, men det var kun lige indtil at Daniel Christensen lagde et flot indlæg ind i panden på Niklas Backman, der headede hjemmeholdet på 2-1, hvilket også var pauseresultatet.

Viborg fik i anden halvleg en gylden mulighed for at komme tilbage i kampen. Opgørets store oplevelse Oliver Thychosen lagde en sukkerbold ind i panden på Jung Bin Park, der for nærmest åbent mål headede forbi kassen.

Efterfølgende var han igen på spil, men Viborg formåede ikke at omsætte de mange chancer til mål. AGF var faktisk tættest på i anden halvleg, da indskiftede Daniel A. Pedersen med et kvarter igen ramte stolpen efter flot opspil af Danny Olsen.

AGF holdt deres føring til mål, og dermed sikrede de deres anden sejr af to mulige i den nye Superliga-sæson. De indtager dermed - omend midlertidigt - Superligaens førsteplads, mens Viborg forbliver i den anden ende.