AGF gentog 61 år gammel bedrift mod Esbjerg

Kampen mellem AGF og Esbjerg i går var en kamp for konspirationsteoretikerne. For 61 år siden skete præcis det samme kampbillede som i gårsdagens kamp.

Aftalt spil eller tilfældigheder? Mest af alt er det nok tilfældigheder, men det er samtidig en gentagelse af noget, der skete for hele 61 år siden. I går vandt AGF med 6-2 på hjemmebane efter at have været bagud 2-1 ved pausen mod Esbjerg i 15. spillerunde af Superligaen. Akkurat samme kampbillede skete tilbage i 1955.

Dengang var det også 15. spillerunde i landets bedste fodboldrække. Aarhus lagde græs til et opgør mellem AGF og Esbjerg, hvor udeholdet planmæssigt var foran 2-1 ved pausen, men på et gigantisk comeback af AGF i anden halvleg vandt hjemmeholdet med 6-2. De fem scoringer i anden halvleg fra kampen i går er ikke set siden kampen for 61 år siden fra et AGF-hold i landets bedste række.

Den 20. maj 1955, dagen efter AGF's seneste 6-2-sejr over Esbjerg, skrev Ekstra Bladet således om kampen i deres sportssektion: "AGF - Det bedste spil set i aar" - man kan passende sige det samme om AGF's spil i går. De blev ramt af to kontraangreb, men udover det, havde hjemmeholdet kampens i sin hule hånd.