AGF-målmand jagter ny clean sheet-rekord

I foråret satte Aleksandar Jovanovic klubrekord for flest minutter uden mål imod sig. Den rekord vil han gerne slå igen, men mangler lige et par clean sheets.

For et par uger siden var det meste trist og gråt, når snakken faldt på AGF. Klubben havde kun én sejr for fire kampe og havde senest tabt 3-0 til SønderjyskE.

Siden har AGF fået 0-0 mod OB og vundet 2-0 over Brøndby IF, og de positive historier begynder så småt at pible frem igen. Tag eksempelvis målmand Aleksandar Jovanovic, der er på jagt efter at slå sin egen clean sheet-rekord.

I maj spillede han 423 minutter i streg uden at lade modstanderne score mod sig, hvilket var det længste, en AGF-målmand er gået uden mål mod sig i Superligaen. Nu har Jovanovic holdt buret rent i næsten halvt så lang tid, 206 minutter, og derfor er han ude efter at overgå sig selv.

- Det var vigtigt for mig (clean sheet-serien i maj, red.). Nu håber jeg, at jeg er på vej mod en ny rekord. Det vil kræve to eller tre kampe mere uden mål imod. Men det vigtigste er, at vi vinder. Så er det andet ligegyldigt, siger han til Jyllands-Posten.

Det, der kendetegnede den gode periode i foråret, var, at AGF med et samsurium af et forsvar pludselig fandt stabilitet - både hvad angår spillere, der spillede sammen, og hvad angår præstationer.

I de tre seneste AGF-kampe har de samme fire forsvarsspillere stået foran Jovanovic: Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Frederik Møller. Næste chance for at udbygge serien uden mål mod sig er lørdagens udekamp mod AaB, der har scoret fem mål i denne sæson.