Alle gode gange tre: Hobro slår Brøndby

For tredje gang i denne sæson måtte Brøndby gå fra en kamp mod Hobro med en pinlig smag i munden. Denne gang var græsset ellers grønt på Vestegnen.

Tipsbladet.dk på Brøndby Stadion

Hobro.

Det lille ord på fem bogstaver har hængt som en mørk sky over Brøndby IF i hele sæsonen på baggrund af de to hidtidige opgør, hvor landmændene fra Hobro har formået at besejre landsholdsspillerne fra Brøndby - først med 3-0 og senere med 2-0.

Begge opgør blev spillet i Hobro. I dag trillede bolden på Brøndby Stadion, hvor græsset var - og hold nu fast - grønt og flot. Brøndby har i ugen op til kampen anlagt nyt græstæppe, og det betød, at det var som at spille fodbold på et billardtæppe denne søndag på den københavnske Vestegn. Det var dejligt for alle. Endelig kan kapitlet om Brøndbys elendige baneforhold lukkes.

Kapitlet om Brøndbys Hobro-kompleks kan dog langt fra lukkes. Det fik i stedet skrevet et nyt et af slagsen, da Hobro for tredje gang i denne sæson slog Brøndby - man var blevet indlagt, hvis man inden sæsonen havde sagt, at det kunne være muligt! Denne gang vandt Hobro 1-0.

Brøndby havde overtaget fra kampens start og kom også frem til et par lige-ved-og-næsten chancer, men tættere på kom det heller ikke for hjemmeholdet. Rigtigt nærgående blev det først efter en halv time, hvor Johan Larsson gav Hobro-keeper Jesper Rask en smule problemer med sit frispark, men det forblev 0-0 på måltavlen. Det blev der heller ikke ændret på tre minutter senere, selv om chancen denne gang var gigantisk.

Efter flot spil på tredjemanden sendte Jose Ariel Nunez Ferhan Hasani af sted i dybden, og fra en helt fri position burde makedoneren have bragt Brøndby foran 1-0, men Jesper Rask reddede med en flot fodparade.

Hobro var generelt godt med i kampen, men skabte ikke mange chancer. Da de endelig gjorde, sagde det bang. Efter 41 minutter lagde Martin Mikkelsen en bold ind i panden på topscorer Mads Hvilsom, der ramte overliggeren. Efterfølgende fik Brøndby-forsvaret ikke ekspederet bolden ordentligt væk, og så endte den hos Mads Jessen, der mellem venner og fjender gjorde det til 1-0 til Hobro.

Dette var også stillingen ved pausen.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da Brøndby var tæt på at udligne. Endnu en gang var det Johan Larsson, der gav en smagsprøve på sit fænomenale spark, men igen var Jesper Rask på plads mellem stængerne.

Efter 55 minutter fik Hobro en gigantisk chance for at gøre det til 2-0. Den tidligere Brøndby-spiller Quincy Antipas satte sig igennem i højre side og lagde den på tværs til Mads Hvilsom, der havde helt tomt mål, men topscoreren formåede på mirakuløs vis at sparke over mål. Martin Mikkelsen kunne også have kommet på tavlen lidt senere, da han blev spillet fri af Quincy Antipas i en kontra, men han var for længe om at få afsluttet.

For Brøndbys vedkommende var det Johan Larsson, det skulle komme fra denne søndag, og med 12 minutter igen fik svenskeren endnu en chance. Indskiftede Andrew Hjulsager lagde en flot aflevring til Larsson, der sparkede over mål.

Mod slutningen af kampen satte Brøndby Hobro under pres, men hjemmeholdet blev aldrig for alvor farlige, og dermed endte det med en Hobro-sejr på 1-0.

I en sort-hvid verden ville det være nok til at konkludere, at Hobro ganske enkelt bare er et bedre hold end Brøndby. 270 minutters indbyrdes fodbold taler i hvert fald et tydeligt sprog.