Bedst og værst: Højbjerg personificerer Esbjerg-krise

1-2 Jakob Poulsen (61)

1-3 Mikkel Duelund (64)

Kampens bedste:

Esbjerg fB:
Man kunne næsten sige sig selv, at Awer Mabil ville være ekstra opsat til kampen mod FC Midtjylland, der stadig ejer ham, og offensivspilleren formåede at kanalisere det over i en fornem præstation. Mabil lavede en dum fejl efter to minutter, men herefter fulgte 43 rigtig gode af slagsen og 45 anstændige, hvor kronen på værket naturligvis var målet direkte på frispark. Australieren skal dog også roses for sine afleveringer, der var præcise og fremadrettede. Mon ikke, at Awer Mabil fik et plus i bogen hos begge cheftrænere.

FC Midtjylland:
Esbjergs defensiv har svært ved at håndtere det meste i denne sæson, og hvis der var noget, de da slet ikke kunne håndtere denne mandag, var det de dybe løb fra gæsternes Rilwan Hassan. FCM-profilen scorede ikke, man han lavede to assists og flere lækre detaljer. Stor kampen af spilleren, der snart kan have dansk statsborgerskab.

Kampens værste:
Jeppe Højbjerg havde en fantomredning efter en time, som han fortjener stor ros for. Når det ellers er bemærket, er der absolut ingen grund til at rose Esbjerg-målmanden for noget som helst i forbindelse med opgøret mod FC Midtjylland. Ved alle tre scoringer så han tvivlsom ud - ved to af dem endda rigtig tvivlsom. Højbjerg har generelt haft en rigtig skidt sæson, og han ligner bestemt ikke en kommende klassekeeper, som han gjorde for bare et års tid siden.

Kampens detalje:
Awer Mabils frispark bragte Esbjerg foran 1-0 i første halvleg, og australieren kunne umuligt have eksekveret bolden bedre. Med fart og præcision hamrede Mabil den i nettet via stolpen, og så kunne FCM-keeper Mikkel Andersen se chanceløs til, selv om bolden kom i hans side. Eminemt sparketeknik af den FC Midtjylland-ejede Esbjerg-lejesvend.