Bedst og værst: Klasseforskel og gavebod i Helsingør

0-3 Andrija Pavlovic (33')
0-4 Pieros Sotiriou (82')

Kampens bedste:

FC Helsingør:

Christian Lønstrup må have leveret en god halvlegssnak, for selvom hjemmeholdet var nede med 3-0 i pausen gik de ind til anden halvleg med fornyet tro på tingene. Helsingør formåede i langt højere grad at holde FCK fra chancer og holde fast i bolden, og deres anden halvleg må være godkendt i Lønstrups bog.

FC København:

Andrija Pavlovic og Pieros Sotiriou har været kritiseret for at skulle bruge for mange chancer for at lave mål, men søndag var begge angribere stensikre på deres forsøg. Selvom de begge fik serveret mulighederne fra både venner og fjender, viste FCK-angriberne koldblodighed foran mål ved alle scoringerne. De får derfor lov at dele denne pris.

Kampens værste:

Mikkel Basse kom i et uheldigt fokus, da han uopmærksomt spillede Andrija Pavlovic fuldstændig fri og dermed assisterede FCK-angriberens mål til 2-0. Det var ikke kun en rigtig skidt situation for midtbanespilleren, bommerten faldt også på et fatalt tidspunkt, hvilket blot gjorde det hele meget værre.

Kampens detalje:

Målet til 1-0 var en sand perle. Både afleveringen fra Jan Gregus og brysttæmningen fra Pieros Sotiriou fortjener stor kredit og var af høj klasse. FC København var dominerende på mange parametre søndag eftermiddag og fik da også stor hjælp af Helsingør, men føringsmålet vil meget få hold i Superligaen kunne gøre noget ved.