Brøndby blev sendt til tælling

AGF kørte Brøndby over i Superligaens sene søndagskamp.

Det blev en af de gode aftner på NRGi Park, hvis man holder med AGF, for de hvidblusede gav Brøndby en lussing 3-1 i Superligaopgøret og rykker dermed over stregen med fem point. Brøndby, derimod, er nu á point med Silkeborg på 10. pladsen med samme målscore.

Der var ellers ikke meget i kampens indledning, der tydede på, at det ville blive AGF, som skulle tage de tre point. Et indlæg fra venstre blev headet mod mål af Brøndbys Mathias Gehrt, men for lidt fart betød at AGF-målmand Steffen Rasmussen nemt kunne gribe indlægget.

Holdet fra Vestegnen satte sig efter chancen på spillet, mens AGF spillede mere direkte.Det eneste, Brøndby kunne være utilfreds med i denne periode, var, at holdet ikke fik scoret, og så fik midtbanemanden Frank Samou et gult kort allerede efter syv minutters spil.

AGF havde svært ved at kontrollere Brøndbys Simon Makienok og de nedfaldsbolde, som Mathias Gehrt i starten af kampen var god til at samle op omkring den store angriber. Et lille kvarter inde i kampen fik netop Mathias Gehrt en stor mulighed efter fremragende Brøndby-kombinationer, men den lille dribler fik sparket lige på Steffen Rasmussen, der kom godt ud af sit mål. Sekvensen efter fik Mathias Gehrt en ny mulighed, men denne gang forsøgte han en aflevering, og det mislykkedes.

De hvide fra Aarhus fik spillet sig bedre ind i opgøret, og det gav pote efter 35 minutters spil, hvor Stephan Petersen på højrekanten tordnede et skud/fladt indlæg af sted. Michael Tørnes kunne ikke holde bolden, og så var David Devdariani klar på returen. 1-0 til hjemmeholdet. Det var også stillingen, da de to hold gik til pause.

Efter pausen kom Brøndby ud med fornyet gejst. I pausen var Mathias Gehrt blevet erstattet af Dennis Rommedahl, og det gav et løft i højresiden. Samtidig begyndte Michael Krohn-Dehli at melde sig ind i kampen. Men AGF lukkede godt af, og Brøndbys bedste chancer kom fra dødbolde, hvor Simon Makienok hele tiden truede i luftspillet.

Truslen kom dog i form af Dennis Rommedahl ti minutter inde i anden halvleg.. En fremragende bold i dybden fra Mikkel Thygesen gav Dennis Rommedahl muligheden for et hurtigt indlæg. Anders Kure gled, og så trykkede Simon Makienok af. Steffen Rasmussen lavede dog en forrygende redning og sikrede en fortsat føring til AGF.

I det hele taget boblede Dennis Rommedahl af spilleglæde, og mange vil nok mene, at kanten scorede på et fremragende lob, men kort inden havde dommer Henning Hensen fløjtet for frispark til AGF. Et tvivlsomt frispark.

Og som det så ofte går, gik der kun få minutter før bolden lå i netmaskerne i den anden ende. En simpel stikning til Aron Johannsson sendte islændingen alene mod Michael Tørnes, og med en sikker inderside sendte han AGF i front med 2-0.

Herfra så AGF sig ikke tilbage. Osama Akharraz fik en mulighed og trykkede resolut af. Bolden blev rettet af af Daniel Stenderup, og så stod der 3-0 på tavlen.

Målet betød reelt, at kampen var lukket, og udover et par løse chancer til AGF bød var der ikke mange chancer, før Simon Makienok kom forrest på et indlæg til en reducering. Mere blev det dog ikke til for Brøndby, der taber 3-1.

Med sejren er AGF nu nummer syv i Superligaen med fem point, mens Brøndby er a point med Silkeborg på 10. pladsen, der også har tre point og en målscore på 4-7.