2017-05-14 09:00
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Brøndby har ikke vundet i Parken mod FC København siden september 2004. 18 gange i træk er klubben fra Vestegnen taget fra nationalarenaen uden at vinde i Superligaen.

Opdateret - bragt første gang den 18. september 2014

12,5 år er lang tid.

For 12,5 år siden var Thomas Gravesen på landsholdet, for 12,5 år siden var Hobro IK end ikke i 2. division, for 12,5 år siden var Carsten V. Jensen assistenttræner i FC København. Og for 12,5 år siden vandt Brøndby sin seneste Superliga-kamp over FC København i Parken. 12 år og otte måneder for at være mere præcis.

Siden er der spillet 18 Superliga-kampe mellem FC Købennhavn og Brøndby i Telia Parken, uden at det er lykkedes klubben fra Vestegnen at vinde. Og der er spillet to kampe i DBU Pokalen, som Brøndby heller ikke har vundet. Man skal helt tilbage til september 2004 - altså for lidt mere end 12,5 år siden - for at finde den seneste Brøndby-sejr i Parken.

I maj 2014 var Brøndby uhyre tæt på at bryde forbandelsen, efter at Ariel Nunez havde scoret til 1-0 med godt et kvarter igen, men i overtiden lykkedes det for Thomas Delaney at udligne for FC København, der dermed udbyggede rekorden mod ærkerivalerne.

Brøndby har med andre ord en sand rædselsstatistik på FC Københavns hjemmebane.

Det var i 2004-05-sæsonen, at Brøndby vandt 3-1 i Parken med folk som Daniel Agger, Morten Skoubo og Johan Elmander som profilerne, mens Tobias Linderoth, Alvaro Santos og Hjalte Bo Nørregaard var de bærende spillere hos FC København. Siden blev Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Johan Elmander solgt, vendte tilbage til Brøndby, mens to af dem har forladt klubben igen, og den tredje, Kahlenberg endnu ikke har fremtiden på plads med kontraktudløb til sommer.

Brøndbys sejr over FC København i Parken faldt i øvrigt i samme sæson som klubbens rekordsejr på 5-0 på Brøndby Stadion året efter. Det var i denne sæson, at Brøndby vandt sit hidtil seneste danske mesterskab - det tiende af slagsen.

De seneste 18 Superliga-kampe mellem Brøndby og FC København i Parken er således endt med 12 FCK-sejre og seks uafgjorte kampe, og kigger man længere tilbage, bliver statistikken ikke ligefrem bedre for Brøndby.

I de ni kampe op til september-opgøret i 2004 vandt Brøndby således heller ingen kampe i Parken. Det giver en samlet statistik for de seneste 27 kampe mellem FCK og Brøndby i Parken på 18 FCK-sejre, ni uafgjorte og kun én Brøndby-sejr siden 1998. I Superligaen. Medregner man pokalen, kan der føjes to uafgjorte kampe til statistikken.

Brøndby har altså i dén grad revanche til gode på søndag, når de to hold mødes i nationalarenaen søndag klokken 13.30.

Uden for Superliga-regi har Brøndby senest haft succes i Parken i 2008, da klubben vandt den danske pokalturnering efter en 3-2-sejr over Esbjerg i nationalarenaen.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO