Divisionsforeningen skal betale 750.000
Illustration
Superliga

Divisionsforeningen skal betale 750.000

Divisionsforeningen er blevet pålagt at betale Spillerforeningen 750.000 kroner for organisationsansvar i feriepengesagen.

Mens Spillerforeningen og Divisionsforeningen strides omkring en ny overenskomst for dansk fodbold, er der faldet en afgørelse i de to foreningers tidligere anliggender.

Det store feriepengesag, hvor en lang række danske klubber i årevis brød den gældende overenskomst ved blandt andet ikke at betale korrekte feriepenge og pension til spillerne.

Fodboldens Voldgiftsret har pålagt Divisionsforeningen at betale en bod til Spillerforeningen på 750.000 kr. for sit organisationsansvar i feriepengesagen.

Konkret drejer det sig om passivitet efter at have erkendt sit overenskomstbrud i feriepengesagen og ved ikke at have påtalt en fondsbørsmeddelelse fra Brøndby IF.

- Det har været et urimeligt langt forløb fra kendelsen kom den 11. september 2012 til efterbetaling blev etableret i de øvrige klubber. Divisionsforeningen har været for passive i sagen og må nu betale bod for det. Vi er glade for, at vi har fået medhold i Fodboldens Voldgiftsret, siger Jeppe Curth fra Spillerforeningens bestyrelse i en pressemeddelelse.

- Vi håber, at Divisionsforeningen har lært af denne sag og vil være mere åbne omkring et samarbejde fremover, tilføjer han.