Esbjerg nedlagde FC Vestsjælland

Esbjerg fB sikrede sig sæsonens første Superliga-sejr, da man på Blue Water Arena besejrede FC Vestsjælland med 3-0.

Et opgør mellem et hold uden sejr og et hold, der har lukket flest mål ind i denne sæson lovede godt for underholdningen søndag aften, da Esbjerg fB og FC Vestsjælland tørnede sammen i Esbjerg. Værterne havde nyindkøbte Robin Söder med fra start, og dette skulle vise sig at være en glimrende idé. Med to scoringer var den svenske spiller nemlig stærkt medvirkende til sejren på 3-0.

Værterne satte sig tungt på spillet fra første fløjt. Angrebene haglede ned over sjællænderne, der kæmpede med næb og kløer for at forsvare sig. Efter et kvarters spil opstod dog flere store tilbud til FC Vestsjælland, da Anders Østli headede på overliggeren, og skabte liv i gæsterne. Store tilbud opstod på dødbolde, hvor Esbjerg havde svært ved at lukke af. Det blev dog netop en dødbold, der skulle åbne ballet i den anden ende.

Ti minutter før pausen droppede Vestsjælland-keeper Thomas Mikkelsen fælt, hvor han tabte bolden for fødderne af nyindkøbte Robin Söder, der let bragte værterne i front. 2-0 blev det sekunder inden pausen, da en returbold i feltet blev sparket flot ind af Söder, der dermed fordoblede sin målscoring.

Anden halvleg blev indledt med en fantastisk redning af Thomas Mikkelsen, der skubbede Martin Pusic´ forsøg fra nært hold forbi den ene opstander. Han kunne dog ikke stille noget op overfor Pusic kort efter. I feltet steg Martin Pusic op på et indlæg og headede sikkert bolden i mål til 3-0.

FC Vestsjælland svarede igen med en dobbeltchance kort efter, hvor Dubravka dog storspillede i hjemmeholdets mål. Pusten gik hurtigt af gæsterne, der ikke længere troede på et comeback, mens Esbjerg flere gange var tæt på at udbygge.

I slutfasen dominerede værter begivenhederne uden for alvor at trykke på, og dermed kunne man tage en tiltrængt og fortjent 3-0 sejr over FC Vestsjælland, der nu har lukket 13 mål ind i denne sæson.