Esbjerg og Brøndby delte i dramatisk opgør

Esbjerg fB og Brøndby IF måtte begge tage til takke med et enkelt point i søndagens sene superliga-opgør, som sluttede 2-2.

Esbjerg fB – Brøndby IF 2-2
0-1 Teemu Pukki 46'
1-1 Hans Henrik Andreasen 48'
2-1 Magnus Lekven 49'
2-2 Holmbert Aron Fridjonsson 79'

Brøndby var rejst til Esbjerg med et nederlag i bagagen i deres seneste opgør i Superligaen, mens Esbjerg heller ikke havde formået at vindes deres seneste kamp i Superligaen.

Derfor var det to mandskaber, som begge ville give alt for at få sejren i dag, og det kom også til udtryk i opgøret på Blue Water Arena.

Det var dog Brøndby, som kom bedst fra start. De lagde ud i et højt tempo og udviste stor bevægelighed, hvilket voldte Esbjerg problemer i flere situatoner, uden det dog udmøntede sig i nogen store chancer.

Derfor var det noget overraskende Esbjerg, som fik kampens første store chance. Frederik Holst fik ikke clearet en aflevering, som i stedet kunne trille hen til Martin Pusic, der sparkede bolden langt over målet.

Det var et intenst opgør, som man blev vidne til de første tyve minutter. Masser af tempo og gåpåmod fra begge hold, men de helt store chancer kom ingen af holdene frem til. Det skete dog bare to minutter senere.

Her var det igen Esbjerg, som var tæt på. En et fladt indlæg blev blokeret af Daniel Agger og trillede ind mod Hradecky, der bare skulle kaste sig over bolden. Det gjorde han også, men bolden smuttede fra ham, og derfor måtte Frederik Holst blokere Hans Henrik Andreasens afslutning, inden Dario Dumic fik sendt bolden væk.

Første reelle Brøndby-afslutning inden for rammen kom første efter 33 minutters spil. Rashani drev bolden frem og lagde den ud til Teemu Pukki, som tog et fint træk ind i feltet og sendte en afslutning afsted mod det nærmeste hjørne. Men Dubravka var på plads of fik viftet den til hjørne.

Bare to minutter senere burde selvsamme Pukki have bragt Brøndby foran. Martin Ørnskov sendte en fornem stikning afsted til Pukki, som let viftede Michael Jakobsen væk i løbeduellen mellem de to, inden han lagde bolden forbi Dubravka. Men desværre for Brøndby endte afslutningen på stolpen.

Dermed blev det ikke til nogen scoringer i kampens første 45 minutter.

Men den målløse måltavle fik de to hold i den grad pyntet på i starten af anden halvleg. Bare 40 sekunder skulle der spilles, før Pukki fik en bold i dybden, som han løb op og lagde bolden køligt over i det langt hjørne. 1-0.

Men Esbjerg ville også lege med. Bare to minutter efter Pukkis føringsmål, smed Ryan Laursen et indlæg ind i Brøndbys felt. Her stod Hans Henrik Andreasen helt umarkeret, og han styrede elegant sit hovedstød over i det fjerneste hjørne, hvor bolden tog stolpen, inden den gik i nettet. 1-1.

Men vi var langt fra færdige. For tre begivenhedsrige minutter blev kronet med en ny scoring. Igen var det Esbjerg, som kom på tavlen. Og denne gang var det Hans Henrik Andreasens midtbanemakker, Magnus Lekven, som udnyttede Riza Durmisis dårlige clearing og sendte et regulært dommedagshug afsted fra 23 meter, som tordnede ind bag en chanceløs Hradecky.

Esbjerg red videre på den bølge, som deres to lynscoringer havde bragt dem på sporet af. De spillede med overskud og selvtillid, mens Brøndby virkede lammede.

75 minutter inde i kampen var det Pusic, som var tæt på. En diagonal aflevering fra Ryan Laursen endte hos Pusic, og da Dario Dumic gik forkert af bolden i sit angreb, gav det Pusic plads til en afslutning, som blev sendt lige forbi målet.

Men tre minutter efter Pusic kunne have gjort det til 3-1, så gjorde Fridjonsson det i stedet til 2-2. Durmisis indlæg var for højt for Pukki, og derfor kunne Fridjonsson elegant tage bolden ned med ryggen mod målet, inden han i næsten samme bevægelse bankede bolden ind bag Dubravka.

Og det skulle vise sig at blive kampens slutresultat. De to mandskaber deler i porten. Det resultat betyder, at Brøndby  øjeblikket indtager syvendepladsen i Superligaen, mens Esbjerg ligger nummer 10.