FC Midtjylland vendte Horsens-chokstart til sejr

Rafael van der Vaart og Gustav Wikheim scorede begge deres første mål i FCM-trøjen, da Midtjylland slog Horsens med 5-2 hjemme i Herning.

FC Midtjyllands cheftræner Jess Thorup havde inden kampen mod Horsens skiftet ud på fem pladser i forhold, hvordan holdet havde stillet op mod AGF, og det hjalp tilsyneladende, da det endte med et 4-2-resultat mod Horsens.

Det begyndte ellers skidt for FC Midtjylland, der kom bagud på et straffespark efter bare syv minutter, da Patrick Banggaard nedlagde André Bjerregaard i feltet. Det omsatte Kim Aabech til Horsens-føring.

FC Midtjylland kom dog hurtigt tilbage, da Jakob Poulsen lagde en dyb og høj bold frem til lejesvenden Gustav Wikheim, der havde sin første start for FCM. Han afsluttede det lækre oplæg med en scoring, og så skulle man tro, at FCM havde styr på det hele.

Det havde de dog ikke. Efter 22 minutter vendte Horsens begyndelsen af en spilvending fra FCM, da Pusic mistede bolden på midten af banen. Det endte med at bolden landede hos Hallur Hansson, der bragte Horsens foran på ny.

Men så skruede FCM bissen på. Inden pausen var det Rafael van der Vaart, der scorede sit første mål for FCM, da Horsens' forsvar kiksede. Det gør man ikke overfor hollænderen, der nemt kunne score.

Her så Midtjylland sig ikke tilbage. Med scoringer af først Mikkel Duelund og dernæst Paul Onuacho stod der pludselig 4-2 til FC Midtjylland og til sidst i kampen kom Duelund igen på måltavlen til 5-2.

Med sejren er FC Midtjylland nu på tredjepladsen med fem point op til FC København.