FC Vestsjælland fortsætter overlevelseskampen efter sejr mod mestrene

Det var som nat og dag, da FC Vestsjælland slog AaB med 2-1 efter et flot comeback.

For næsten et år siden var der vilde jubelscener i Slagelse. Der var AaB også på besøg, hvor det viste sig at ét point var nok til at blive mestre. Det fik de og champagnepropperne fik lov til at blive poppet.

Dengang var det AaB'erne, der var gladest, men denne lørdag var det omvendt. FC Vestsjælland tog sejren på 2-1, da de flippede billedet på hovedet efter en første halvleg, hvor de havde det meget svært.

Det var også i første halvleg, at Nicklas Helenius efter flot kombinationsspil mellem Kasper Risgård og Patrick Kristensen fandt den høje angriber foran mål. Det var desuden første scoring i åbent spil af Helenius siden august. Forinden havde Nicolaj Thomsen haft hånd på bolden, men dommeren lod fløjten være tavs og målet blev anerkendt.

Derefter var det et lammet FCV-hold, der spillede halvlegen færdig. I tiden efter føringsmålet havde AaB flere chancer for at bringe sig yderligere foran. Det fortryder de nok efter kampen, for i anden halvleg blev billedet helt omvendt.

Først sendte Osama Akharraz en kasse ind, hvor AaB'erne lignede hovedløse høns og med et kvarter tilbage blev et frispark oppe fra midten af banen headet ud til Henrik Madsen i siden, der serverer indlæg til Anders Kure der scorer et af sine sjældne mål.

Først i overtiden kunne AaB modsvare det, hvor bolden pludselig lå inde på stregen, men blev reddet af FCV-forsvaret. Med sejren er FCV nu fem point efter EfB, der er lige over nedrykningsstregen.