FCK tilførte Esbjerg nyt nederlag

FC København var bagud 0-1, men fik vendt skuden og besejret Esbjerg for anden gang på få dage.

Tipsbladet.dk i Telia Parken

FC København og Esbjerg kommer hinanden ved i øjeblikket. Så sent som i torsdags krydsede de to klinger i semifinalen i DBU Pokalen, hvor FCK trak det længste strå efter en scoring af Ludwig Augustinsson sent i kampen.

Søndag var det tid til hævn for Esbjerg, der også i meget høj grad har brug for nogle point, efter at FC Vestsjælland er kommet i gang og blandt andet besejrede FC Nordsjælland tidligere på dagen.

Der var dog ingen hævn eller point at hente for Esbjerg denne søndag, selv om vestjyderne i store perioder spillede en god kamp. FC København vandt 2-1.

Det var småt med chancer fra kampens start. Man skulle således helt hen til midten af første halvleg, før tilskuerne i Telia Parken blev vidner til noget, der mindede om en chance. Værternes højre back Tom Høgli havde listet sig med frem og præsterede en flot firsttimer, men bolden gik forbi mål.

Kort efter viste Esbjerg også tænder i den anden ende. Daniel Larsson drev gæk med Mathias Zanka Jørgensen og afsluttede fra en spids vinkel, men Stephan Andersen var på plads og reddede bolden til hjørne. Dermed var faren drevet over. Troede man. For det efterfølgende hjørnespark lagde Casper Nielsen blødt til forreste stolpe, hvor Rurik Gislason var så uheldig at forlænge bolden videre ind på holdkammeraten Tom Høgli, der noterede sig for et selvmål. 1-0 til Esbjerg.

Esbjerg satte allerede fra kampens start en tyk streg under, at de var kommet til hovedstaden for at spille med FC København, og scoringen var på ingen måde ufortjent. Det var dog på intet tidspunkt en halvleg med mange chancer, og derfor var stillingen ved pausen 1-0 til udeholdet.

Anden halvleg var kun fire minutter gammel, da FC København fik en stor chance for at udligne. Et hjørnespark fra Ludwig Augustinsson dumpede ned foran Nicolai Jørgensen, der havde tid til at tæmme bolden, men afslutningen susede over mål.

Det var i det hele taget FC København, der kom bedst ud til anden halvleg, og også Steve De Ridder og Thomas Delaney kunne med lidt mere held i sprøjten have fået nettet til at blafre bag Martin Dubravka.

Stille og roligt kom Esbjerg dog med i kampen igen, og efter 66 minutter havde Daniel Larsson en kæmpe chance for at lukke kampen, da han fik helt frit løb ned mod Stephan Andersen, men Thomas Delaney fik afværget med en fantastisk tackling.

De fleste chancer tilfaldt dog FC København, og med 20 minutter tilbage var det kun en super redning af Martin Dubravka, der forhindrede Mathias Zanka Jørgensen i at score. Man sad lidt med fornemmelsen af, at der lurede en udligning. Og den faldt så tre minutter senere. Ludwig Augustinsson sendte et hjørnespark ind i panden på Nicolai Jørgensen, der headede på stolpen, men returen var en ellers skidt spillende Daniel Amartey hurtigst over og udlignede til 1-1.

Esbjerg havde dog på ingen måde meldt sig  ud af kampen, og med ti minutter tilbage måtte Stephan Andersen have stolpen til hjælp for at forhindre en vestjysk scoring.

Med chancer i begge ender måtte der næsten falde en afgørelse, og den faldt med tre minutter tilbage til hjemmeholdets fordel. Nicolai Jørgensen lagde en perfekt bold ud i højre side til en fremadstormende Christoffer Remmer, der fandt Nicolai Jørgensen igen inde foran mål, og så kunne FCK-profilen score sejrsmålet til 2-1.

Resultatet betyder, at FC København konsoliderer andenpladsen, mens Esbjerg for alvor er ved at komme i nedrykningsfare.