FCM dummede sig mod AGF

FC Midtjylland missede en gylden mulighed for at hale ind på Brøndby på andenpladsen, da holdet hjemme skuffede fælt og tabte til AGF.

Brøndby smed søndag point i Esbjerg, og det skulle man forsøge at udnytte i FC Midtjylland, der søndag havde besøg af AGF. Det lignede på forhånd et opgør med værterne som favoritter, men AGF spillede godt med efter en målløs første halvleg og sikrede med 0-1 FC Midtjylland sit andet nederlag i træk.

AGF startede kampen bedst, og pressede FC Midtjylland langt tilbage. Efter otte minutters spil kom FCM dog frem til en stor chance. Rasmus Nissen blev spillet i dybden og lagde bolden ind til en umarkeret Paul Onuachu, der dog måtte se sit forsøg reddet helt ude ved den ene opstander. To minutter efter fik Onuachu igen chancen, men headede over.

De to stpre tilbud vækkede FC Midtjylland, der kom bedre med. Efter tyve minutter kom gæsterne tæt på igen. En bold blev ikke ordenltigt clearet af AGF-forsvaret, og med en god flugter hamrede Rilwan Hassen bolden tæt forbi. Hjemmeholdet fortsatte presset frem mod pausen, hvor AGF slet ikke kunne få det til at fungere. Ind ville bolden dog ikke, og dermed var cifrene fortsat 0-0 ved pausen.

Efter pausen måtte FCM-keeper Johan Dahlin forlade banen, og han blev erstattet af Mikkel Andersen, der hurtigt kom i aktion. Fem minutter inde i anden halvleg blev AGF pludselig farlige, da Martin Spelmann kom alene igennem i dybden, men Mikkel Andersen fik bokset bolden til hjørne. Det blev starten på en periode, hvor AGF kom bedre med, og efter et par løse tilbud kom chancen med 25 minutter igen.

Efter et hjørnespark sendte Jesper Juelsgaard bolden ind i boksen til Alexander Juel Andersen, der resolut sendte det tilbud i kassen. En dukkert for FCM, der pludselig skulle jagte. Hjemmeholdet tog da også hurtigt initiativet, og pressede AGF-spillerne langt tilbage på banen.

Det gav dog ikke pote, og AGF-spillerne kunne juble over en overraskende udesejr på heden. Med sejren er AGF nu oppe på niendepladsen, hvor man har fem points op til SønderjyskE i top seks. FC Midtjylland er fortsat nummer tre.