FCM fik ét point med hjem mod BIFs 10 mand

Med 1-1 på Brøndby Stadion er FC Midtjylland nu foran med ni point i topstriden efter FCK's nederlag i Odense.

Det er dog alt andet end guldkampen, som Brøndby-FCM denne søndag aften vil blive husket for. På en dårlig bane spillede to dårligtspillende hold, der blev dømt af en dårlig dommer. Sådan en dag skulle det åbenbart være.

Den uheldige dommer var endda Kenn Hansen, der tidligere på ugen blev kåret til Årets Dommer. Han kom første gang i fokus, da han gav FCM et hjørnespark i anden halvleg. Det var et hjørnespark, der kom meget bag på BIF-spillerne, og da hjørnesparket udmøntede et FCM-føringsmål ved Martin Pusic, så begyndte stadion at koge.

Det var desuden FC Midtjyllands første hjørnespark i kampen, hvor de beviste, hvorfor deres statistik på dødbolde kun er overgået af Atletico Madrid.

Det blev endnu værre for stemningen på Brøndby Stadion, da Johan Elmander blev vist ud. Ikke mange kunne se hvorfor, men svenskeren sparkede ud efter Jakob Poulsen efter en duel. Men med den kendelse var der ingen vej tilbage for Kenn Hansen.

Men med 10 mand voksede Brøndby dog alligevel, og med en fiks omstilling efter en bolderobring højt på FCMs banehalvdel kunne Johan Larsson på nærmest Michael Laudrup'sk maner kigge væk og finde Ferhan Hasani, der var løbet i dybden. Udligning med et kvarter tilbage.

Resten af kampen blev - utroligt nok med tanke på, at Brøndby kun spillede med 10 mand - spillet på BIFs præmisser. Men flere mål blev det dog ikke til.

Hele dommerkaosset overskyggede, at strømmen gik på Brøndby Stadion kort før pausen, da Dong havde lavet en fejl, der ramte hele lokalområdet.

Med point-delingen er FCM nu ni point foran FCK i topstriden, mens Brøndby er på fjerdepladsen seks point efter Randers - og to foran Sønderjyske.