FCN sænkede hårdtprøvede OB

OB led endnu et nederlag mandag aften, da FC Nordsjælland vandt 2-1 hjemme i Farum. Uffe Bech blev matchvinder kort efter Darko Boduls udligning.

Tipsbladet.dk på Farum Park

Man siger, at en dårlig generalprøve giver en god premiere. I så fald kunne man forvente, at både FC Nordsjælland og OB spillede fuldstændig forrygende i mandagens opgør i Farum. De to klubber kunne nemlig ikke få en meget værre premiere, end den de fik til opgøret. I onsdags blev begge mandskaber ekspederet ud af pokalturneringen - OB af NordicBet Ligaens bundprop Brønshøj og FC Nordsjælland af Danmarksserieholdet Egedal.

Begge hold havde med andre ord en masse at hævne og bevise i mandagskampen - ikke mindst over for sig selv og klubbens fans.

Der er dog ikke meget, der er gået OB's vej i denne sæson, og vendepunktet blev heller ikke i Farum. Hjemmeholdet vandt 2-1, og spørgsmålet er nu, om der er fyret op under sædet på Troels Bech.

Kampen fik en rolig indledning, og der skulle således gå et kvarter, før den første chance bød sig. FC Nordsjælland lagde en bold mod fjerneste stolpe til Ivan Runje, der headede på tværs til Søren Christensen, som testede tilbagevendte Mads Toppel, uden det for for alvor blev farligt. Lidt senere servicerede Joshua John Martin Vingaard med et glimrende indlæg, men også denne gang stod Mads Toppel i vejen for hjemmeholdet.

Den første OB-afslutning i kampen kom fra Azer Busuladzic efter 19 minutter, da Espen Ruud lagde den fint til rette for ham, men afslutningen susede højt over mål.

Med ti minutter til pausen kom der gang i målscoringen. Mario Ticinovic fik masser af plads i højre side til at slå et indlæg  ind i feltet, og her dumpede bolden en smule tilfældigt ned foran Martin Vingaard, der bankede sit første sæsonmål i kassen. 1-0 til FC Nordsjælland.

Dette var også stillingen ved pausen.

Præcis som i første halvleg lod den første store chance vente på sig i anden halvleg, men efter 57 minutter drønede Joshua John af sted mod OB-målet og afsluttede, men Toppel var på plads.

Darko Bodul afløste i pausen en skadet Mikkel Desler for OB, og indskiftningen af den østrigske angriber var en god ide for OB. Efter 67 minutter fik Bodul vristet sig fri på kanten af feltet, og herfra bankede han bolden i  kassen til 1-1. Dermed fik man noget at fejre hos hårdtprøvede OB, men glæden varede kort. Meget kort.

Blot 30 sekunder senere modtog Martin Vingaard bolden i OB-feltet, og han lagde den til rette for brandvarme Uffe Bech, der gjorde det til 2-1.

Dermed var OB igen bagud, og med de mange nedture, der har ramt klubben i denne sæson in mente, kunne man måske frygte et fynsk sammenbrud, men OB spillede fint i den resterende del af kampen, men for alvor farligt blev det ikke. Største chance tilfaldt derimod Joshua John i den modsatte ende, men han misbrugte.

Derfor kunne FC Nordsjælland sætte tre dugfriske point ind på kontoen.