2017-02-19 08:56
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Uafgjort i sæsonens første københavner-derby - søndag venter et nyt slag mellem de to ærkerivaler. Få her flere af de nuværende og tidligere profilers bedste minder.

Det store derby-opgør mellem FC København - Brøndby IF vækker ikke kun minder hos fans, det vækker også minder for spillerne, der har været og skal i aktion. Nogle spillere har få kampe at tænke tilbage på, mens andre har en hel del kampe på bagen.

Men hvad er minderne fra derby-opgør mellem FC København - Brøndby? Det har vi spurgt nogle af spillerne om i en artikel, der er samlet ind til over de sidste par år.

Lebogang Phiri, 23 år, Brøndby IF
Har spillet i 12 tidligere derby-opgør
Sagt i 2017:

- Jeg husker, da vi spillede her og ikke havde vundet længe. Jeg tror, det var Austins første kamp fra start, og det var et godt derby. Et rigtigt hundeslagsmål. Vi kæmpede virkelig, virkelig godt, og vi fik en sejr (27. september 2015, red.). Det var en fed mulighed for at vise vores talent.

- Der er et par stykker, der ikke er så gode minder. Jeg husker en i Parken, hvor vi førte med 1-0 frem til to minutter før tid, da en af vores unge spillere, der lige var kommet på banen, kom ind og lavede en fejl. De smed bolden ind over, og så scorede Delaney og udlignede (4. maj 2014, red.).

Teemu Pukki, 26 år, Brøndby IF.
Har spillet i ni tidligere derby-opgør.
Sagt i 2017:

- Selvfølgelig tænker jeg på den kamp, vi vandt på hjemmebanen som et godt minde. Der, hvor Albrechtsen scorede kampens eneste mål (27. september 2015, red.). Jeg kan huske, at der var en helt utrolig atmosfære, og det er faktisk den eneste sejr, jeg har fået mod dem. Det andet gode minde må være, da jeg scorede mod dem (pokalen 6. april 2016, red.).

- Da vi mødte dem i pokalsemifinalen og tabte her i Brøndby (20. april 2016, red.), gjorde det ondt, for jeg havde en stor chance i første halvleg, som jeg skulle have scoret på, og så kom Nicolai Jørgensen og scorede, og de vandt kampen. Det var ikke godt, for det var en kamp, jeg følte, vi havde kontrol over, og vi spillede godt. Og så scorede de det eneste mål og endte med at vinde pokalen.

Frederik Holst, 22 år, Brøndby IF.
Har spillet i 11 tidligere derby-opgør.
Sagt i 2017:

- Det bedste må nok have været i pokalen (28. november 2012, red.), hvor vi slog dem her på vores bane, og Mike (Jensen, red.) scorede i det 120. minut. Det var noget helt specielt for mig, og jeg var også kun 18 år. Det var helt sindssygt, og folk gik meget amok - måske lidt for meget efter kampen. Men det var et stort øjeblik for mig.

- Det værste var et opgør i Parken (4. maj 2014, red.), hvor vi førte med 1-0 frem til tre minutter før tid. Vi har en spiller, der ikke får clearet en bold ordentligt, og så kommer Delaney og header den ind endnu en gang. Den var sindssyg svær at sluge, når man var så tæt på at vinde derinde. Det var en af de få gange, hvor jeg troede, den var hjemme, men vi spillede ikke til ende i den kamp.

Johan Elmander, 35 år, Brøndby IF.
Har spillet i 14 tidligere derby-opgør.
Er siden skiftet til Örgrygte.
Sagt i 2015:

- 5-0. Klart 5-0 sejren (16. maj 2005, red.). "Kalle" scorede to, og jeg kom også på tavlen. Den sejr var fed og speciel.

- Jeg glemmer de dårlige minder, heldigvis, så dem har jeg ikke nogen af. Jeg plejer også at spille godt mod FCK. Desværre har jeg været uheldig og ikke været med i mange af de her kampe, siden jeg kom tilbage til Brøndby. 

Dario Dumic, 25 år, Brøndby IF.
Har spillet i ni derby-opgør.
Er siden skiftet til NEC Nijmegen.
Sagt i 2015:

- Jeg vil gerne nævne to gode oplevelser: Den første er den, hvor vi vandt 2-1 herude, og jeg lagde op til Thomas Rasmussens sejrsmål (20. november 2011, red.). Det var det første derby, jeg vandt, så jeg husker det tydeligt, og det var super fedt. Og så vil jeg nævne 3-2 sejren her i Brøndby (28. september 2013, red.), fordi den kamp havde det hele. Vi kom foran 3-0, så reducerede de til 3-1, og de kom på 3-2. De fik rødt kort, men det hele blev stadig meget nervøst til sidst. Vi holder den hjem, og det var fedt.

- Omvendt vil jeg gerne glemme vores nederlag på 1-3 hjemme (1. december 2013, red.). Vi kommer foran 1-0, spiller godt, og det ser godt ud, og så scorer de tre gange på 15-20 minutter. Så var den kamp tæt på at være lukket og slukket, og det var svært at komme tilbage. Den kamp står umiddelbart som mit værste minde, men selvfølgelig er det aldrig sjovt at tabe de her derby-kampe.

Riza Durmisi, 23 år, Brøndby IF.
Har spillet i ni derby-opgør.
Er siden skiftet til Real Betis.
Sagt i 2015:

- Jeg husker klart det første derby, jeg vinder (28. september 2013, red.). Vi vinder 3-2, og jeg har ikke vundet siden. Foran 3-0 havde vi det hele under kontrol, og alligevel kommer de tilbage på 2-3, og det hele bliver spændt. Jeg husker kampen, fordi jeg spillede godt, og der er bare en ubeskrivelig følelse, når du vinder sådan en kamp. Alle i og omkring klubben er glade, og det overskygger alt.

- Det er aldrig sjovt at tabe, men mit dårlige derby-minde er alligevel fra dengang, hvor vi førte 1-0 i Parken frem til det 92. minut (4. maj 2014, red.). Vi laver en dårlig clearing, bolden ender ude hos Pierre Bengtsson, der slår en bold ind til Thomas Delaney i feltet, så det ender 1-1. Vi havde ved 1-0 flere gode chancer, og vi havde mulighed med en sejr taget 3. pladsen i Superligaen. Det rammer hårdt, når du mister pointene så sent i kampen.

William Kvist, 31 år, FC København.
Har spillet i 25 derby-opgør.
Sagt i 2015:

- Jeg kan huske en kamp, hvor vi vandt 4-0 i Parken (17. maj 2009, red.), og så har vi engang vundet mesterskabet på Brøndby Stadion (9. maj 2007, red.). Det er sådan noget, der sætter prikken over i’et. Jeg har vundet mange sejre, så der er meget at vælge imellem, men det må være de to kampe, der fylder mest.

Kris Stadsgaard, 31 år, FC København.
Har spillet i fem derby-opgør.
Har siden stoppet karrieren
Sagt i 2015:

- Jeg har mange gode minder fra derbyer. Det er altid specielt at spille et derby mod BIF, men det er klart, at mit personligt bedste minde var den kamp, hvor jeg scorede, og vi vandt 1-0 (21. oktober 2012, red.). Det giver sig selv. Det var en stor oplevelse. Det er måske lige vigtigt uanset hvem, man scorer mod, men når det er mod Brøndby, tæller det lidt ekstra for fansene, men også for en selv. Det var specielt for mig - både fordi det var mod Brøndby og fordi, jeg ikke er vant til at score. Der blev jublet igennem bagefter.

Christoffer Remmer, 24 år, FC København.
Har spillet i to derby-opgør.
Er siden skiftet til Molde.
Sagt i 2015:

- For mig er det helt sikkert 3-1-kampen i efteråret 2013 (1. december 2013 ,red.). Jeg husker kampen tydeligt, for det var et brag af et opgør, og vi spillede stærkt. Det var fantastisk for fansene og for os, for det havde betydning for efteråret, hvor vi forsøge at hente FC Midtjylland. Der var gang i tribunerne, og det var en vigtig kamp – både på grund af de tre point til tabellen, og fordi det var Brøndby, vi vandt over.

- Kampene mod Brøndby er specielle, for der er en rivalisering, og derfor er 3-1-sejren mit bedste minde – også fordi jeg spillede alle 90 minutter, og det gik godt. Det er altid tætte kampe mod Brøndby, og der bliver spillet i højt tempo. Uanset hvordan tabellen ser ud, bliver point og alt andet sat til side, fordi der er en rivalisering. Det handler om æren og håneretten, og det gør det til en fed oplevelse.

Historien blev første gang bragt som optakt til sæsonens første derby i september 2015.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-træner er mest fyringstruet?

SUPERLIGA-VIDEO