Hobro kæmpede sig til point i Aalborg

Hobro var under hårdt pres i anden halvleg, men AaB formåede kun at få et enkelt point mod oprykkerne.

Superligaen startede fredag aften op igen efter landsholdspausen, da de forsvarende danske mestre fra AaB kun fik 1-1 hjemme mod Hobro.

Kampen startede afvekslende med løse chancer i begge ender, men efter 16 minutter viste himmelstormerne fra Himmerland, at de har tænkt sig at fortsætte den imponerende start i klubbens første sæson i Superligaen.

Martin Thomsen slog fra midten af banen en præcis bold om bag AaB's forsvar, og her dukkede altid livlige Quincy Antipas op, men i stedet for at sætte hovedet på bolden, skød den lille angriber brystet frem og fik på bizar vis overlistet Nicolai Larsen i AaB-buret.

Hjemmeholdet manglede tempo i spillet, og specielt bevægelsen hos de forreste var for ringe. Det blev til kun til sporadiske forsøg i resten af første halvleg, og derfor måtte AaB gå til pausen bagud 1-0.

Anden halvleg startede mere aggressivt for hjemmeholdet, der formåede at komme bedre ud over kanterne. Det var da også denne opskrift, der ledte til udligningen, da Donny Gorter slog et indlæg, som Rasmus Hansen fik clearet svagt, og så kunne Andreas Bruhn banke bolden i nettet til 1-1.

Scoringen fik AaB endnu længere frem på banen, mens Hobro lukrerede på omstillinger. Hjemmeholdet kom tæt på føringen senere i halvlegen, da en stærkt spillende Andreas Bruhn tog en flot solotur, men afslutningen havnede i sidenettet.

Presset på Hobro blev tungere og tungere, og det var meget tæt på en AaB-føring, da Thomas Enevoldsen kom alene igennem, men selvom målmand Jesper Rask var på en lille skovtur, formåede Enevoldsen ikke at ramme målet.

Også Kasper Risgård fik sig en kæmpe chance, da han tæt under mål bragede bolden over mål. Tættere på kom AaB ikke, og derfor sluttede opgøret i det nordjyske med 1-1.