Hobro vandt efter underholdende halvleg

Der blev leveret underholdning for alle pengene, da Hobro tog imod FC Vestsjælland.

Der findes snart ikke flere superlativer, som danske sportsjournalister kan påklistre Hobros debutsæson i Superligaen. Igen mandag aften gav oprykkerne prøver på deres kvaliteter og vandt fortjent med 3-1 i en kamp, der fortjente mange flere mål.

Hvis man før kampen havde spået om et underholdende opgør, hvor det offensive spil var i fokus, og defensiven var noget man overlod til tilfældighederne, så var der ikke mange, der ville tro på, at det var et opgør mellem Hobro og FC Vestsjælland, der blev snakket om.

Ikke desto mindre var det tilfældet mandag aften i Hobro. Det ene angreb aflsøte det andet i en hæsblæsende første halvelg, hvor der var dømt åben skududveksling i det jyske. Forvaret i begge ender virkede næsten ikke eksisterende, og det gav de offensive spillere mulighed for at spille med musklerne.

Således var det heller ikke overraskende, at pointtavlen skulle på arbejde efter 28 minutter. Quincy Antipas var igen manden med lækkerierne for Hobro, da han selv vinder bolden fra en passiv Anders Østli i venstresiden, dribler hele vejen på tværs af banen, og afslutter ned i højre hjørne uden chance for Thomas Mikkelsen i FC Vestsjælland-målet.

Men her var det ikke nok for hjemmeholdet. To minutter før pausen slår Mads Justesen en lang bold i dybden med kirurgisk præcision, og her er det kun Mads Hvilsom, der opsøger muligheden. Med en kattepottetæming, et hurtigt træk udenom Thomas Mikkelsen og en klinisk afslutning sparkede den 22-årige angriber sig til tops på topscorerlisten.

2-0 ved pausen var dermed resultatet ved pausen i en første halvleg, der sjældent er set mere underholdende. Det eneste de første 45 minutter savnede var flere mål.

I anden halvleg fes festen lidt ud. Dog vil Quincy Antipas formentlig mene, at han i to tilfælde blev snydt for straffespark. Først da han blev klemt imellem to vestsjællandske stoppere. Og kort derefter, da han blev forhindret i et frit løb ind i feltet, da Anders Due gled i græsset, og parrerede bolden ud til hjørne med hånden.

Mål skulle der dog også komme. Med næsten poetisk retfærdighed blev det Rasmus Festersen, der kunne reducerer føringen for FC Vestsjælland. Den hårdtarbejdende angriber imponerede kampen igennem som en en-mands-hær, der gang på gang skabte sine egne chancer. Med en ydersideafslutning endelig fik bolden forbi en velspillende Jesper Rask.

Martin Thomsen lukkede dog kort efter opgøret med sin scoring til 3-1. Mads Hvilsom bliver sendt i dybden i venstre siden, og et snorkboblende vestsjællandsk forsvar kommer slet ikke på plads, før superligatopscoren finder Martin Thomsen centralt i feltet. Efter et smart træk tilbage i banen, står han helt alene med Thomas Mikkelsen, der ikke har en chance på den flade afslutning.

Med sejren cementerer oprykkerne fra Hobro deres andenplads i Superligaen efter 13 point for seks kampe.