Hvilsom-scoringer gav Hobro perfekt start

Hobro fejrede deres første Superliga-kamp i historien på bedst tænkelige vis. Mod et famlende OB-mandskab vandt nordjyderne 2-1 i Odense. Mads Hvilsom scorede to gange.

I den fynske varme Superliga-debuterede Hobro her til eftermiddag mod OB. Og det blev et perfekt første bekendtskab med landets bedste række for oprykkerne.

Hjemmeholdet, der henover sommeren har fået på puklen for deres manglende angriberkøb, havde rykket Martin Spelmann op på siden af Darko Bodul i angrebet, mens der i bagkæden blev givet debut til to gange Lasse, Kryger og Nielsen.

Hos Hobro måtte nyindkøbte Quincy Antipas nøjes med en bænkplads, ligesom Mathias Schlie, Martin Mikkelsen, Thomas Hansen, der alle også er nye i klubben, ikke var i startopstillingen. Den unge angriber, Emil Berggren, der er hentet i Brønshøj, førte til gengæld an i offensiven.

OB begyndte kampen klart bedst. De lagde et højt tryk på oprykkerne, og med et hidsigt genpres fik de i flere tilfælde bevaret bolden i nærheden af det nordjyske mål. Overtaget blev dog ikke forvaltet til scoring, og pludselig slog Hobro kontra. Bolden havnede hos Mads Hvilsom, der med et tørt hug sendte bolden under Mads Toppel, der vil ærgre sig over at se replayen, og i kassen.

Efter godt tyve minutter var OB millimeter fra at komme på omgangshøjde. Martin Spelmann blev belønnet for et fint løb i dybden, og modtog bolden i højre side af feltet. Herfra smed han bolden på tværs til Emil Larsen, som snittede bolden på stolpen.

Hobro lod ikke OB være alene om de gode tilbud. Tæt under mål fik Anders Egholm alletiders mulighed for at fordoble føringen, men Mads Toppel tog revanche fra 0-1-scoringen, og kastede sig heroisk frem i afslutningen.

Intensiteten i OB's spil faldt i løbet af halvlegen, men fem minutter inden pausen viste Rasmus Falk og Emil Larsen hvorfor fynboerne ikke kan tåle af sælge duoen. En hurtig et-to-kombination overspillede Hobro-defensiven, der kunne ånde lettet op, da Jesper Rask nemt kunne sikre sig Falks sløje afslutning.

Dermed kunne Hobro gå til pause til lyden af OB-fansenes piften med en overraskende 1-0-føring efter en halvleg, hvor hjemmeholdet godt nok havde det meste af spillet, men hvor Hobro var skarpest.

I pausen indskiftede OB unge Mikkel Desler, og hans gode sideskift til Rasmus Falk i åbningsminuttet blev starten på en fin OB-periode i anden halvleg. Målet udeblev dog endnu en gang, og så fik Hobro kæmpet sig ind i opgøret igen.

Og efter en lille time blev Hobros dyreste indkøb nogensinde sendt på banen. Quincy Antipas erstattede en anonym Emil Berggren, og den vævre angriber fik en afgørende rolle senere i kampen.

OB famlede efter løsninger i offensiven, men med ti minutter igen blev de reddet af en skarp dødbold. Bolden blev sendt ind i panden på Kasper Larsen, der kort forinden havde erstattet Daniel Høegh, og med et flot hovedstød udlignede han.

Men lige idt hjalp det for OB. Få minutter efter undervurderede selvsamme Kasper Larsen en duel med Antipas, der sprintede fra OB-forsvaret, og serverede bolden til Mads Hvilsom, der kunne score for anden gang.

Hobro fik dermed en fantastisk start på Superliga-eventyret, mens udsigterne til OB's sæson for alvor ser dystre ud.

I næste spillerunde skal OB en tur til FC Vestsjælland, mens Hobro skal prøve kræfter med Randers.