Ingen afgørelse i oprykkerbrag

Hverken Viborg FF eller AGF formåede at score i aftenens Superliga-kamp, og så endte det 0-0 mellem oprykkerne.

Det var ikke manglen på vilje til at angribe, der holdt Viborg og AGF fra at score mandag aften. Ingen af holdene var dog i stand til at skabe store nok chancer til at lave mål, så det hele endte uden scoringer mellem de to oprykkere.

Viborg lagde godt ud, og efter 13 minutter burde holdet have udnyttet et farligt Danny Olsen boldtab bedre, da det gav en to mod en-situation. Det blev ikke til noget, og i stedet tog AGF mere og mere greb om kampen.

Gæsterne dominerede første halvleg; mens Viborg havde svært ved at holde bolden i egne rækker, spillede AGF den fint rundt med raske kombinationer. Især højresiden med Alexander Juel Andersen og Stephan Petersen var livlig og kilde til evig uro.

Der var dog ingen af holdene, der formåede at skabe store målchancer. Viborg forsøgte på kontra, men alt for ofte svigtede Serge Deblés overblik. Til gengæld stod hjemmeholdet så tilpas godt i forsvaret, at AGF ikke var i stand til at bryde defensiven op.

De Hviie spillede lidt for meget rundt om feltet, og i pausen efterlyste cheftræner Morten Wieghorst flere langskud. I anden halvleg mistede holdet dog delvist grebet om kampen.

Efter et lille kvarter af halvlegen fik først Kim Aabech imidlertid en stor hovedstødschance, som han headede lige på Peter Friis i målet. 20 sekunder senere erobrede Danny Olsen bolden højt og skabte en kæmpechance til sig selv, men igen kom Friis fint og ud tvang Olsen til at brænde.

De sidste 20 minutter lignede Viborg et hold med fornyet energi og var blandt andet farlige på et par dødbolde. AGF's midtstopper Adrián López modtog også sin anden advarsel for hånd på bolden med et kvarter tilbage, men det overtag, hjemmeholdet ellers kortvarigt havde, ebbede ud.

Det samme gjorde kampen og dermed muligheden for at få en scoring. På trods af et par farlige Viborg-situationer i overtiden endte det hele, som det startede; 0-0 i en kamp, der var mere underholdende, end cifrene antyder. Det var to hold, der gerne ville, men ikke kunne skabe chancer.