Krisen kradser på Fyn: Brøndby tævede OB

Brøndby IF kom tilbage på sporet og forværrede samtidig OB's krise, da de blå-gule vandt 3-0 søndag eftermiddag.

Tipsbladet.dk på Brøndby Stadion

Krisealarmerne bimlede og bamlede i OB, mens advarselslamperne lyste rødt i Brøndby efter to nederlag i træk. Derfor var der ekstra meget på spil, da de to mandskaber tørnede sammen på Brøndby Stadion søndag eftermiddag.

Hvem ville få oprejsning, og hvem ville bevæge sig dybere ind i et resultatmæssigt vaccum?

Desværre for det fynske fodboldpublikum var det Brøndby, der kom tilbage på sporet. De blå-gule vandt 3-0, og dermed stikker krisen efterhånden dybt i Ådalen.

Brøndby kom blæsende fra start og fik den klart bedste start på kampen. Flere gange var det tæt på at gå galt i OB's defensiv, og efter otte minutter var det kun et mirakel, der reddede fynboerne. Lebogang Phiri opdagede, at Sten Grytebust var kommet langt ud af sit mål, så han tog chancen fra lang afstand, men indersiden af stolpen kom OB til undsætning.

To minutter senere var det OB, der burde have scoret, da Rasmus Jönsson bare skulle sætte en ordentlig inderside på en tværaflevering ind i feltet, men svenskeren afsluttede over mål.

Det lugtede af mål på Brøndby Stadion, og efter 20 minutter kom scoringen. Tilbagevendte Hany Mukhtar afsluttede fra lang afstand lige på Sten Grytebust, der gav en retur ud i det lille felt, hvor bolden lidt tilfældigt havnede for fødderne af Christian Nørgaard, der kunne bringe Brøndby foran 1-0 med sin første sæsonscoring.

Syv minutter senere var OB på spil igen og kunne med lidt mere skarphed i Rasmus Festersens inderside have udlignet. OB-angriberen fik en aflevering skråt bagud i feltet og afsluttede kompetent, men Frederik Rønnow var på plads.

OB-keeper Sten Grytebust var ikke helt uskyldig ved Brøndbys scoring, men ti minutter før pausen gjorde han skaden god igen, da Christian Nørgaard hamrede kanonen af fra kanten af feltet. Nordmanden diskede op med en refleksredning i verdensklasse.

Det var på alle måder en rigtig underholdende første halvleg, og i overtiden bragte Brøndby sig yderligere foran. Hany Mukhtar opfangede en dårlig aflevering til Izunna Uzochukwu og spadserede ned mod OB-målet, inden han lagde bolden mellem benene på Sten Grytebust og i nettet til 2-0.

Lige så underholdende første halvleg var, lige så trist var anden halvleg. Chancer var der pludselig ikke ret mange af, og hjemmeholdet gik over til at flytte bolden rundt uden det store formål. OB var fortsat, som OB er i øjeblikket - ikke særlig gode.

Der faldt dog en enkelt scoring et kvarter før tid. Kamil Wilczek lagde en god bold i dybden til Superliga-topscorer Teemu Pukki, der i sikker stil gjorde det til slutresultatet 3-0.

Dermed kan de ånde lettet op på den københavnske Vestegn, mens OB gravede sig et spadestik dybere ned i krisen.