Kyniske AaB melder sig ind i guldkampen efter sejr over Brøndby

AaB skulle ikke bruge mange chancer på at slå Brøndby 2-0 og avancere til andenpladsen i Superligaen.

FC København og FC Midtjylland må for alvor begynde at betragte AaB som en del af guldkampen i Superligaen, efter nordjyderne søndag vandt 2-0 på udebane over Brøndby.

Kampen startede ellers jævnbyrdigt, hvor holden kæmpede om at få overtaget på midtbanen.

Den første chance i kampen tilfaldt Johan Elmander, da han fra en spids vinkel prøvede at sparke bolden mellem benene på Nicolai Larsen i AaB-målet. Men ellers var det småt med chancer for de to hold.

Til forskel fra Brøndby formåede AaB at udnytte deres chancer, når de fik dem. Og i det 25. minut fandt Nicolaj Thomsen en helt fri Thomas Enevoldsen, som nemt kunne heade bolden i mål.

Samme kampbillede fortsatte resten af halvlegen, og efter 39 minutter var den gal igen i Brøndbys forsvarsopdækning. Denne gang var det Lukas Spalvis, som modtog en flad aflevering i fletet og havde masser af tid til at udplacere Frederik Rønnow i Brøndby-målet.

Brøndby ville mest i resten af kampen, men skarpheden manglede i afslutningerne, og derfor udeblev scoringerne i anden halvleg.

Med sejren er AaB blot ét point fra FC København på førstepladsen. FC Midtjylland har ligesom AaB 31 point, men midjyderne har en dårligere målscore.

FC København og FC Midtjylland har dog spillet en kamp mindre end AaB, da de to klubbers interne møde søndag blev aflyst på grund af storm.