Kyniske Lyngby besejrede AGF

David Nielsen og AGF tabte mandag aften med 2-0 til Lyngby.

Hjemmeholdet startede ud med at sætte sig fysisk og hårdt på gæsterne fra Lyngby.

Det førte først et par hjørnespark med sig, og efter syv minutter appellerede aarhusianerne og særligt David Nielsen så stærkt for et straffespark, da Martin Spelmann lod sig falde i Lyngbys målfelt. Kampens dommer, Mads-Kristoffer Kristoffersen, vinkede dog afvisende.

I stedet var det gæsterne, der fik kampens første store mulighed, da Mikkel Rygaard på fantastisk vis fandt Mayron George i dybden med en ydersidepasning. Angriberen svigtede dog alene mod Aleksandar Jovanovic, og hjemmepublikummet kunne derfor slippe med skrækken.

Efter 25 minutters spil fik hjemmeholdets så sin hidtil største mulighed, da Jakob Ankersen trak ind i banen fra sin venstre side og sparkede flot mod det højre målhjørne. En flyvende Mikkel Andersen afværgede dog skudforsøget.

I stedet fortsatte kampen i et højt tempo og med mange dueller. Efter 36 minutter måtte AGF's Adam Guira så kapitulere med et vrid i knæet, og David Nielsen sendte derfor Alexander Pedersen på banen i stedet.

Kort før pausen appellerede AGF så endnu engang for straffespark, da Dino Mikanovic lod sig falde i feltet.

TV-billederne viste dog efterfølgende, at højrebacken med al tydelighed filmede i situationen, og Mads-Kristoffer Kristoffersen gjorde derfor klogt i at give Mikanovic et gult kort for film, selvom det førte meget store protester med sig fra kroaten.

En intens første halvleg sluttede dernæst uden mål, men ikke uden drama. Dino Mikanovic var stadigvæk rasende over det gule kort og valgte derfor på vej ud af banen at vælte fire stole på Lyngbys bænk i ren frustration.

Tåbeligheden gik dog ikke ubemærket hen hos kampens dommer, der gav Mikanovic endnu et gult kort i løbet af pausen. En stiktosset David Nielsen kunne derfor kun sende 10 mand på banen til kampens 2. halvleg.

Efter 53 minutter blev ondt så værre for den nye AGF-træner. Den tidligere AGF'er Michael Lumb afsluttede nemlig et eksemplarisk kontraangreb med at sparke gæsterne i front med venstrebenet. 1-0 til gæsterne.

David Nielsen reagerede ved at sende Morten "Duncan" Rasmussen på banen, og med tyve minutter igen fik angriberen en stor mulighed tæt under mål, men blev afvist af Mikkel Andersen.

Kampen åbnede op med muligheder i begge ender. AGF forsøgte at spille sig igennem Lyngby-forsvaret, mens gæsternes største muligheder var i omstillingsfasen.

Der var endnu et mål i luften på Ceres Park, men til stor ærgrelse for det talstærke hjemmepublikum var det Lyngby, der lukkede kampen med få minutter igen.

David Boysen brød flot igennem på venstresiden og sendte et præcist indlæg i panden på indskiftede Kim Ojo, der tæt under mål lukkede opgøret definitivt. 2-0.

2-0 blev også kampens resultat, og Thomas Nørgaard kan derfor juble over en drømmestart i sit nye trænersæde, efter at holdet i sidste runde besejrede FC København.

I Aarhus venter der derimod meget arbejde foran David Nielsen, der ikke fik noget foræret i sin debut som AGF-træner.