Nicolai Jørgensens kasse nok i mesterskabsbrag

Nicolai Jørgensen scorede kampens eneste mål, da FC København slog FC Midtjylland med 1-0.

Tipsbladet.dk på MCH Arena

Det har været et par turbulente uger for FC Midtjylland på det seneste. I Europa League-røg man som bekendt ud til Manchester United, hvorfor man nu kan holde komplet fokus på Superligaen.

Op til kampen måtte FC Midtjylland altså også sande, at Superliga-formen i løbet af de seneste par kampe i den bedste danske række ikke just har været glimrende. Faktisk kunne Jess Thorup og co. blot mønstre fem point ud af de seneste seks kampe i Superligaen. Derimod stod Ståle Solbakkens mandskab solidt forud for kampen på MCH Arena med 14 ud af 18 mulige.

Ikke desto mindre er det altid tæt, når de to mandskaber mødes. Kigger man på de seneste fem kampe, er det endt med to sejre til FC Midtjylland, to sejre til FC København samt én uafgjort kamp, den seneste, som løb af stablen i midten af august og endte 0-0.

I de to mandskabers seneste kampe i Superligaen - FC Midtjylland mod AaB og FC København mod Esbjerg - var der utroligt langt fra den form, de to mandskaber til tider mønstrede i sidste sæson, hvor de to hold kæmpede indædt om mesterskabstitlen.

Det var langt fra nogen prangende indsats hos FC København, der manglede skarphed foran kassen, men trods alt kan Ståle og resten af trænerteamet glæde sig over, at begge angribere, Nicolai Jørgensen og Federico Santander, begge kom på måltavlen.

Kampen startede også meget intenst. Det var i første halvleg dog hovedsageligt FC København, der trueede. Blandt andet kom et langskud fra Peter Ankersen tæt på, mens et frispark fra Nicolai Jørgensen røg snært forbi stolpen.

Det blev dog ved det - tæt på - hvorfor de to mandskaber gik til pause ved stillingen 0-0.

I anden halvleg kom FC Midtjylland lidt bedre med i kampen - eksempelvis havde Rilwan Hassan en stor chance, men i stedet for at gå selv valgte offensivspilleren at være uselvisk og forsøgte at finde Paul Onuachu - dog uden held.

Som så mange gange før i fodboldverdenen straffes man, når man ikke scorer på sine chancer, og det blev FC Midtjylland, da Nicolai Jørgensen et kvarter inde i anden halvleg kunne sende gæsterne i front med 1-0 da han perfekt prikkede bolden mellem benene på Mikkel Andersen og ind i målet. 1-0 til FC København.

I de følgende 20 minutter kæmpede FC Midtjylland sig tilbage i kampen, og Paul Onuachu ramte blandt andet overliggeren. Det blev dog ikke til flere mål i mesterskabskampen, der endte med en 1-0-sejr til FC København.