Ny kritik af DBU-aftaler: Forfærdeligt for alle, der elsker dansk fodbold
Illustration: DBU
Superliga

Ny kritik af DBU-aftaler: Forfærdeligt for alle, der elsker dansk fodbold

På lørdag skal DBU's delegerede stemme om at flytte ansvaret for elite- og breddefodbolden væk fra unionen. Det vil i givet fald splitte dansk fodbold, mener tidligere formand for DBU Sjælland.

De seneste dage har DBU fået megen kritik for, at forbundet er ved at afgive magt og ansvar for Superligaen, divisionerne og pokalturneringen. På lørdagens repræsentantskabsmøde skal de 146 delegerede stemme ja eller nej til den aftale, der allerede er på plads mellem DBU og Divisionsforeningen.

Samme dag skal de 146 tage stilling til, om ansvaret for breddefodbolden skal flyttes ud til DBU's seks lokalunioner. Går begge forslag igennem, bliver der altså taget et opgør med den måde, dansk fodbold er organiseret, og DBU's rolle som samlende institution.

Det er en ganske dårlig idé, hvis man spørger Kurt Bagge-Hansen. Han var fra 2002 til 2014 formand for DBU Sjælland, en af de seks lokalunioner, som ellers står til at få mere indflydelse. Men det er ikke godt for fodbolden i Danmark som helhed.

- Det, det er ved at ske, vil være forfærdeligt for alle os, som elsker dansk fodbold. Forslagene vil splitte dansk fodbold, hvis de bliver vedtaget. Man har de seneste år brugt en masse kræfter og økonomi på at samle fodbolden under sloganet "en del af noget større" og brandet DBU. Det brand forsvinder med de her tiltag, siger Bagge-Hansen ifølge Jyllands-Posten.

Han er bekymret for, at Divisionsforeningen og Foreningen af Lokalunioner går i hver sin retning og dermed tage eliten og bredden med sig. I det spil kan lokalunionerne blive glemt, frygter Bagge-Hansen. 

Kritikken af de nye tiltag er i denne uge haglet ned over DBU. Først en uafhængig juridisk rådgiver, dernæst mangeårig generalsekretær Jim Stjerne Hansen og senest et bestyrelsesmedlems dobbeltrolle.

DBU-ledelsen har dog forsøgt at imødegå kritikken.