OB-veteran udvist i fynsk nedtur

Anders Møller Christensen blev udvist, og Joshua John blev matchvinder, da FC Nordsjælland besejrede OB 1-0 skærtorsdag.

Hvis noget har kendetegnet OB og FC Nordsjælland i denne sæson, så er det, at de begge har været hamrende uforudsigelige – eller ustabile om man vil.

Derfor var torsdagens opgør på Fyn også noget nær umulig at spå om. Og så alligevel. OB kom med en frisk 2-0-sejr over topholdet FC Midtjylland i frisk erindring, mens FC Nordsjælland i mandags indkasserede et skuffende hjemmenederlag til Esbjerg. Dermed måtte det anskues som overvejende sandsynligt, at FC Nordsjælland ville vinde den svære udekamp på Fyn. Det ville være helt klassisk med tanke på, hvor vanvittig Superligaen har været hele denne sæson.

Og sådan gik det da også. FC Nordsjælland vandt opgøret 1-0 og overhaler dermed fynboerne i tabellen.

FC Nordsjælland har været flittigt afsluttende i denne sæson, men det har knebet gevaldigt for vicemestrene at indstille sigtekornet korrekt. Således har langt de fleste afslutninger været forbi målrammen. Efter ti minutters spil sad Joshua Johns afslutning dog lige, hvor den skulle.

Hollænderen har været en skuffelse i denne sæson, men denne skærtorsdag på Tre-For Park var han til at kende, og efter ti minutter satte han i velkendt stil turboen til og oversprintede OB-forsvaret, inden han udplacerede Mads Toppel med en flot afslutning. 1-0 til FC Nordsjælland.

Første halvleg var ikke nogen kedelig affære, men oftest manglede den sidste skarphed i begge ender, og derfor var der ikke optræk til ret mange flere chancer i de første 45 minutter. Intensitet var der dog nok af.

Det kom ikke mindst til udtryk i overtiden af 1. halvleg, hvor Nicolai Stokholm og Anders Møller Christensen kom i klammeri på OB's halvdel. Det udløste et gult kort til hver af de to veteraner. Og især for sidstnævnte skulle det gule kort blive meget dyrt.

Efter fem minutters spil i 2. halvleg fik Anders Møller Christensen nemlig endnu et raget til sig, og dermed måtte OB gøre kampen færdig med ti mand på banen.

Foran 1-0 og med en mand i overtal lå det hele i hænderne på FC Nordsjælland, og Farum-klubben lykkedes i den resterende del af kampen med at forsvare føringen og holde OB væk fra de helt store chancer. I den anden ende kunne Kim Aabech med lidt mere skarphed have sikret FC Nordsjælland en endnu større sejr.

Men det blev ved de 1-0, og dermed kan FCN-spillere gå til påskefrokost med hovedet højt, mens OB-spillerne utvivlsomt fejrer helligdagene med lidt mere skuffede miner - ikke mindst fordi, at holdet i slutfasen blev snydt for et mål, da linjedommeren fejlagtigt vinkede for offside.