Det er to kriseramte mandskaber, der mødes i Aarhus mandag aften - hvem trækker det længste strå.

På TV: Canal 9
Twitter: #AGFEFB#sldk

Holdnyt:

AGF:
Det kører bare ikke for AGF i Superligaen. Seks kampe i træk uden sejr og med en udbytte på bare to point i perioden. Det er ingenlunde tilfredsstillende for en klub, der i sommervinduet hentede massere af nye spillere og som ikke har lagt skjul på ambitionen om top 6-slutspillet til foråret. Som i en del andre kampe var køligheden også udslagsgivende i den seneste spillerunde, hvor AGF i langt de meste af kampen mod Brøndby holdt modstanderen fra store chancer. AGF ramte i 2. halvleg stolpen, men lukkede så få minutter senere et dumt mål ind i egen ende. AGF's seneste periode i en nøddeskal.

En række spillere døjer med skader, men Glen Riddersholm kan glæde sig over at have Morten Duncan Rasmussen, Dino Mikanovic, Martin Spelmann og Jesper Juelsgård tilbage. Sikkert er det, at Danny Olsen og A.J. Soares ikke bliver klar til hjemmekampen mandag.

Esbjerg fB:
Esbjerg har ikke vundet de seneste otte kampe - den seneste sejr ligger tilbage til august, hvor det blev til 3-2 over OB. Når tingene sportsligt ikke kører, hjælper det heller ikke, at det knager og brager rundt om klubben med rygter og stridigheder, som det har været tilfældet i den vestjyske klub. Det er ikke nemt at komme fra Esbjerg fB i øjeblikket, men en sejr vil dog igen skyde klubben tæt på en stribe hold og give en fornyet tro på tingene.

Esbjerg fB lider ikke kun på pointfronten - også en række spillere sidder i øjeblikket ude med skader, hvilket ikke gør det kollektive løft nemmere at udføre.

Jeppe Andersen,  Jesper Lauridsen, Ryan Laursen og Bjørn Paulsen er ude med skader. Til gengæld kan træner Colin Todd glæde sig over at have Leon Jessen og Kevin Mensah tilbage, mens Andreas Nordvik, der måtte udgå senest, også er klar.

Karantæne:

AGF: Ingen
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-1-4-1): Rasmussen - Mikanovic, Backman, Andersen, Juelsgaard - Pedersen - Spelmann, Bjarnason, Amini, Ikonomidis - Junker

Esbjerg fB (4-4-2): Højbjerg - Hagelskjær, Lund, Nordvik, Jessen - Mabil, Nielsen, Palsson, Kristensen - Mensah, Hvilsom

Profilen:
Lejesvenden Awer Mabil har værktøjerne til at gøre livet surt for masser af forsvarsspillere og er en spiller, som Esbjerg uden tvivl meget gerne vil have sat mere i scene. Efter rolle som indskifter i en række kampe, var Awer Mabil i startopstillingen for bare anden gang i sæsonen, da Esbjerg hjemme mødte Mabils ejere fra FC Midtjylland. Mabil brugte den første periode på alt for mange og for vilde udfordringer, der intet førte med sig. Men efter at han i det 24. minut scorede direkte på frispark kom der anderledes snert i hans spil. Udfordringerne lykkedes og ikke mindst en stribe skarpe afleveringer og stikninger til holdkammeraterne i frontkæden var med til at løfte Esbjerg. Mabil faldt sammen med resten af holdet i niveau efter pausen men fik om ikke andet vist, at han har potentialet, og med 90 minutter samt en scoring i benene, ligner Mabil igen en starter mod AGF.

Vidste du, at...:
Regnskabet mellem AGF og Esbjerg for kampe spillet i Aarhus er fuldstændigt lige inden mandagens møde. 16 gange er de to klubber braget sammen, fem sejre til hver og seks uafgjorte - den samlede målscore hedder 24-24.

Seneste kamp spillet i Aarhus var der dog ikke meget lige at finde i kampen, da AGF blæste Esbjerg-holdet af banen med en storsejr på 5-1

Dom:
Hvis AGF får flere af de småskadede spillere tilbage til mandagskampen, må hjemmeholdet - på trods af den triste stime af kampe uden sejr - være favorit til at tage tiltrængte tre point.
Alt andet vil (igen) være yderst utilfredsstillende for Glen Riddersholm og hele AGF-ledelsens forsøg på at løfte klubben til nye højder både på og uden for banen. Esbjerg har på udebane hentet bare et point i hele sæsonens syv kampe og har en målscore på 3-16. Selv om begge hold halter, har AGF vist det bedste spil undervejs i de seneste uger. AGF vinder 2-1.