Optakt: Brøndby IF - FC Vestsjælland

Brøndby skal rejse sig efter et skuffende nederlag hjemme mod Hobro, mens FC Vestsjælland skal fortsætte stimen og jagten på Esbjerg fB over nedrykningsstregen.

Brøndby IF:
Thomas Frank og Brøndby havde gang i en god og solid stime i Superligaen, men søndag skuffede klubben fælt hjemme på et nyanlagt græs mod Hobro. 0-1 sluttede kampen, og det sendte Randers forbi Brøndby i kampen om tredjepladsen i Superligaen. De to klubber er dog på samme pointantal, og Brøndby får en ny god mulighed for få tre point, når klubben får besøg af FC Vestsjælland.

Daniel Agger fik af DBU's disciplinærkomité to spilledages karantæne, og de spilledage er nu afsonet, og landsholdets anfører vender formentlig tilbage i startopstillingen. Brøndby må dog fortsat undvære Thomas Kahlenberg, der har misset de sidste par kampe med skade, som fortsat driller midtbanespilleren. Holmbert Fridjonsson vender også tilbage.

Til gengæld sidder Ferhan Hasani og Lebogang Phiri ude med karantæne til opgøret mod FC Vestsjælland.

FC Vestsjælland:
Efter fem nederlag til at indlede foråret med har FC Vestsjælland siden taget to sejre i de sidste tre Superliga-kampe - og tre sejre i de sidste fire kampe, hvis DBU Pokalen medregnes. Senest var klubben bagud med 0-1 ved pausetid mod AaB efter en ringe, ringe første halvleg, men det hele blev vendt i anden halvleg, så det endte med tre point til FC Vestsjælland.

Nu er det så en svær opgave, der venter for FC Vestsjælland og cheftræner Michael Hansen, der kan glæde sig over at have fået gang i nogle af de nye kræfter, der blev hentet i januar. Osama Akharraz scorede mod AaB, mens Eggert Jonsson, Jukka Raitala og Apostolos Vellios alle spillede fra start.

Klubben har ingen større skader eller en karantæne at skulle tænke på, og alle spillere meldes fit til opgøret mod Brøndby.

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-2-3-1): Hradecky - Larsson, Dumic, Agger, Da Silva - Ørnskov, Nørgaard - Szymanowski, Nunez, Pukki - Elmander
FC Vestsjælland (4-4-1-1): Mikkelsen - Raitala, Østli, Kure, Lumb - Nymann, Jonsson, Madsen, Akharraz - Festersen - Vellios

Vidste du, at...:
Brøndbys nederlag mod Hobro betød, at klubben fra Vestegnen tabte alle tre kampe mod oprykkerklubben denne sæson. Tilmed uden at score i kampene. Nu kan BIF så gøre det samme ved FC Vestsjælland. For i sæsonens to møder mellem Brøndby og FCV har BIF taget sejren begge gange. Først med 5-0 på hjemmebane og senest med en sejr på 1-0 på udebane. Dermed kan en tredje af tre mulige sejre mod Vestsjælland vente søndag.

Dom:
Der er meget på spil for begge hold. Brøndby spiller for tredjepladsen, europæisk deltagelse og bronzemedaljer, mens FC Vestsjælland kæmper med næb og klør for at forblive i Superligaen. Og Vestsjælland kommer i god form, mens Brøndby skal rejse sig oven på et skuffende nederlag. Med tanke på, at BIF har vundet to af to mulige opgør denne sæson mod FC Vestsjælland, har vi også mest fidus til Brøndby, der foran egne fans rejser sig og vinder med 2-0.