Video : Tipsbladet
Superliga

Politiet er rasende: Superliga-flytninger koster samfundet millioner

Det koster danske skatteborgere millioner af ekstra kroner, når Superliga-kampe flyttes med kort varsel. Og det belaster et i forvejen presset politi.

Det er ikke kun fodboldfans, der er trætte af, at Superliga-kampe planlægges eller flyttes sent. Det samme er politiet.

For det første koster det masser af penge. Fagbladet Dansk Politi skriver, at det koster "politiet og samfundet millioner af kroner ekstra", når Superliga-kampe flyttes med kort varsel. Derudover vælter det politiets planer, som typisk lægges fire uger i forvejen.

Derfor bliver det dyrt og besværligt, når fodboldkampe flyttes med under fire ugers varsel.

- Det irriterer os voldsomt, når de bare flytter en kamp, og er - set fra mit synspunkt - også urimeligt mod politifolk og skatteborgere. Skal tv-selskaberne virkelig styre politiet?" spørger Lars Wolsgaard, næstformand i Politiforeningen hos Vestegnens Politi, retorisk.

- Når man tager noget ét sted fra, så går det ud over noget andet, og en flyttet spilledag betyder mindre politi til kerneopgaver og borgerservice. Lad gå, at fodbold i forvejen kræver mange ressourcer hos politiet, men når tjenesteplanlægningen til med – og gang på gang – væltes, så er det faktisk urimeligt.

Ét eksempel er kampen mellem Brøndby IF og FC København den 17. april. Den blev fastlagt 21. marts, altså lige under fire uger før.

- Alene den korte planlægning af Brøndby/FCK-kampen i april trak måske en million kroner ekstra ud af budgetterne, oven i de mange millioner, det allerede kostede, skriver fagbladet.

Et andet eksempel er torsdagens kamp mellem Lyngby BK og Brøndby, der blev flyttet for ni dage siden.

Også i Østjylland er de utilfredse med tendensen, at Superliga-kampe flyttes senere end de fire uger, som politiet opererer med. Om Randers FC's hjemmekamp mod Brøndby i påsken siger fællestillidsmand Heino Kegel:

- For politiet er det en kæmpe og dyr omlægning. For at sige det ligeud, så var alle rasende, også ledelsen. Og især de mange politifolk, som fik inddraget en fridag med familien med kort varsel. Mange af dem er altså mennesker, som i forvejen har svært ved at se familien i øjnene på grund af presset på beredskabet. Det frustrerer os voldsomt.

Politifolkene siger, at den nye struktur gør tendensen værre. Men i Divisionsforeningen, som afvikler Superligaen, er direktør Claus Thomsen ikke på samme side:

- Vi gør rigtig meget for at øge integrationen af planlægning, så den tager hensyn til de fire ugers vindue. Vi kommunikerer kampplaner ud så hurtigt, vi kan. Vi er ikke interesserede i, at politiet skal have ekstra besvær. Jeg kender kun til en kamp, hvor det er sket, at vi har rykket spilletidspunktet med kortere varsel. Det er noget, vi er opmærksomme på, og vi arbejder hele tiden på at imødekomme politiet, siger han til Dansk Politi.