Randers-direktør: Superligaen må ofre sportslig retfærdighed for spænding
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Randers-direktør: Superligaen må ofre sportslig retfærdighed for spænding

Hvis mindre sportslig fairness er prisen at betale for spænding og dermed flere tilskuere og tv-seere, er Randers FC's direktør, Michael Gravgaard, klar til at betale.

At Superligaen fattes både tilskuere og tv-seere, er en gammelkendt sandhed. Senest foreslog et par af cheferne hos tv-rettighedshaverne at skære antallet af hold ned til 10, og direktøren for Hypercube, der udtænkte det nye struktur, foreslog at halvere pointantallet efter grundspillet.

Begge idéer vakte stor debat, men måske er sidstnævnte ikke så tosset, argumenterer Randers FC's administrerende direktør, Michael Gravgaard for. Vi står i et dilemma, mener han, hvor Superligaen skal vælge mellem sportslige retfærdighed eller mere spænding og dermed - antageligvis - flere tilskuere.

- Sportsligt har strukturen også været diskuteret. Senest foreslog firmaet Hypercube at halvere pointene i mesterskabsslutspillet, men det forslag blev hurtigt afvist flere steder med begrundelsen, at det er sportsligt unfair. JA, det er det jo! Men kære venner. Vent lige lidt med at plaffe det ned, for hvad nu hvis det giver en mere interessant liga og dermed flere tilskuere og tv-seere?" spørger han retorisk i en klumme i BT.

- I den nye struktur bliver der skruet på det håndtag, der hedder sportslig fairness, men har vi noget valg? Med det siger jeg ikke, at Hypercubes forslag nødvendigvis er det rigtige, og sportsmanden inden i mig stritter også imod, lige som det var tilfældet med 33 kampe og tre kampe mod hvert hold. Det var heller ikke fair. Jeg frygter bare, at dansk fodbold taber så meget forretning, at vi ikke kan følge med om få år, og hvor skal pengene til at udvikle den næste Dolberg så komme fra?

Gravgaards Randers-hold møder mandag aften OB i en anden og afgørende kamp om at spille Europa League-playoff mod FC Midtjylland.