Randers henter sejr kort før tid

I et intenst opgør vandt Randers FC over Silkeborgs oprykkere på et mål tre minutter før tid.

Der var blod, sved og tårer på AutoC Park i Randers, da Randers FC fredag aften vandt med 1-0 over tog oprykkerne fra Silkeborg IF på et mål af Viktor Lundberg tre minutter før tid.

Sved fra de kæmpende parters pander. Blod fra Jesper Bechs hoved efter en voldsom duel med Mads Fenger og Christian Keller. Og tårer fra tribunerne over et utal af brændte kæmpechancer - specielt fra hjemmeholdets side.

En gang imellem bliver man som fodboldtilskuere forkælet med et sandt festfyrværkeri af smuk fodbold krydret med lækre detaljer, og så er der opgør, hvor intensitet, fight og dueller er i fokus. I aften var det sidstnævnte mulighed, der var på menuen.

Det var nu ikke fordi, at man inden kampen forventede fodbold efter sydarmerikansk opskrift, men det blev nu alligevel til et ganske underholdende opgør. Et opgør, hvor hjemmeholdet igennem hovedparten af de 90 minutter var toneangivende, men hvor gæsterne også kom frem til flere chancer, der med lidt mere held, snilde og skarphed kunne have været afgørende.

Heldigvis for Silkeborg IF havde de fredag aften en mand på banen, klædt i lidt andre farver end den sædvanlige røde uniform, der kendetegner holdet fra Søhøjlandet. Kasper Jensen i målet agerede i flere omgang redningsmand for et presset mandskab, der tillod alt for mange chancer til hjemmeholdet.

Han kunne dog kun sprælle forgæves, da Randers' Kasper Fisker diskede op med et bevis på, at lækkerier også findes i et midtjysk opgør, en fredag aften. Fra kanten af feltet lobber han bolden frækt over den 1 meter og 94 centimeter høje keeper, der dog blev reddet af overliggeren. En situation, hvor de silkeborggensiske keeper var fuldstænddig chanceløs.

Gæsterne fra Silkeborg kunne dog også producere store chancer. I begyndelsen af anden halleg bliver tilbagevendte Runsewe sendt mod baglinjen af Daniel A. Pedersen, og her spiller den lynhurtige nigerianer bolden tilbage i feltet, hvor Jesper Bech kommer til. Desværre for Silkeborg IF ligger bolden lidt bag ved Bech, der derfor ikke for alvor sætter Karlsson i Randers-målet på prøve.

Bedst som man havde accepteret, at fredagens opgør skulle ende uden vinder, finder indskiftede Jonas Kamper den ligeledes indskiftede Viktor Lundberg midt i feltet, der ugeneret kan heade bolden i mål. En perfekt bold fra Kamper, der ligger lige præcis i det område, hvor forsvaret ikke kan komme tilbage, og målmanden ikke kan nå ud.

Og således endte opgøret på AutoC Park. En ganske fortjent sejr, når man vurderer på pil og chancer, men et mål kun tre minutter før tid, vil altid være et hårdt slag.