Randers overrasker og åbner guldkampen

Jonas Kamper og Ronnie Schwartz sikrede Randers FC en højst overraskende 2-1-sejr over topholdet AaB.

På to hurtige omstillinger lykkedes det her til aften Randers at åbne guldkampen på ny med en 2-1-sejr over topholdet AaB, idet FC Midtjylland og FC København nu står med chancen for at hale ind på aalborgenserne.

Kent Nielsens forsøgte i det hele taget at dominere begivenhederne denne søndag på Nordjyske Arena, men aalborgenserne smed ganske enkelt boldene for let væk, og det skulle vise sig dødbringende i mødet med kontrastærke Randers.

Jonas Kamper udnyttede således en af disse boldtab på smukkeste vis efter 11 minutters spil, da han susede ned i den anden ende og bankede bolden op i hjørnet med et flot skud fra distancen.

Jakob Ahlmann udlignede dog i det 15. minut, da han gik fra en halvt liggende positioner til øjeblikket efter at sparke bolden ind bag Peter Friis Jensen.

Efter 37 minutter skulle Randers dog igen straffe AaBernes boldtab, denne gang fra Kasper Risgård. Således sendte Jonas Borring et fantastisk indlæg ind til Ronnie Schwartz, der stensikkert header den ind på sin gamle klub.

Begivenhederne tog samme form i anden halvleg, hvor kampen væltede i store chancer og flotte optrin omkring en times spil.

Elmar Bjarnason fik således serveret en bold midt for mål af Nicolai Brock-Madsen, men islændingen fik aldrig vendt fødderne korrekte.

I den anden ende var Lukas Spalvis meget tæt på at hjemmeholdet på 2-2, da han alene med Friis Jensen måtte se sit skud reddet, mens Anders K. Jacobsen tvang Randers-målmanden ud i en ny stor redning, da angriberen kastede sig ud et saksespark.

AaBerne smed Jeppe Curth på banen i håb om en udligning, og det var tæt på at lykkes, da en bold blev tippet frem til angriberen, der smed sig frem mod bolden over var tæt på at dirigere den i mål.

Men Randers fortsatte med at have muligheder til at lukke kampen, som da Jonas Borring eller Brock-Madsen var tæt på snige sig fri.

I slutminutterne forsøgte AaB at kaste alle kræfter i en udligning, men gæsterne holdt stand. Hvilket betyder, at de formentlig helt er ude af bundkampen, mens FC Midtjylland og FC København nu kan forkorte AaBs forspring til henholdsvis et og fire point.