Rasmus Falk skaffede OB sejren

Med to scoringer blev unge Rasmus Falk dagens mand for OB i 2-0-sejren over Lyngby.

Ikke ret mange kendte formentlig til Rasmus Falk inden dagens kamp i Odense mellem OB og Lyngby. Men den 19-årige angriber fik så sandelig præsenteret sig selv på allerfornemste vis overfor fodbolddanmark mandag aften.

Efter 0-0 ved pausen sendte OB midt i 2. halvleg Falk på banen i stedet for Andreas Johansson, og det viste sig at være en fremragende ide af Henrik Clausen. For i kampens sidste kvarter tog den unge OB'er sagen i egen hånd og skaffede fynboerne de tre point.

Efter 73 minutter modtog han bolden i fødderne af Hans Henrik Andreasen, vendte rundt på en tallerken, og bankede den resolut forbi Rune Pedersen i Lyngby-målet. Fire minutter senere var Rasmus Falk på spil igen, da han fra kanten af feltet sparkede bolden på stolpen, men heldigvis for ham sprang den ud i ryggen på Rune Pedersen og i kassen - at kreditere Lyngby-målmanden for et selvmål i den situation kan måske forsvares.

Dermed kunne OB forlade kampen med en 2-0-sejr i bagagen - og det var helt fortjent.

Hjemmeholdet sad nemlig på langt det meste af kampen og tilspillede sig den ene chance efter den anden. Men hverken Hans Henrik Andreasen eller Peter Utaka formåede at udnytte de mange tilbud. Enten stod Rune Pedersen godt i vejen, eller også gjorde træværket.

Lyngby havde dog også enkelte muligheder i kampen. I 1. halvleg burde Patrick Mortensen have gjort det til 1-0, da Stefan Wessels og Chris Sørensen kludrede gevaldigt i det i OB-defensiven, men afslutningen blev for høj. I slutningen af kampen fik indskiftede Peter Madsen en god hovedstødschance, men OBs nye tyske keeper hev en pragtredning op af posen.

Dermed forblev Rasmus Falk den eneste med mål i støvlerne denne aften, og mon ikke det nok skal blive til mange flere fra hans fod i denne- og i de kommende sæsoner. Bedømt ud fra i aften er det svært at forestille sig andet.